Kitlesel fonlamaya açılan Jolla tablete ilgi büyük

Kitlesel fonlamaya açılan Jolla tablete ilgi büyük

jolla tablet sailfish 20Finlandiya’nın yeni Nokia’sı olma hedefindeki Jolla, Nokia'nın yeni tableti N1 tanıtıldıktan hemen sonra kendi tablet projesini kitelesel fonlamaya açarak dikkatleri üzerine çekti.

Sailfish OS işletim sistemiyle akıllı cihaz pazarına yeni bir soluk getirmek isteyen Jolla, ilk telefonu Mayıs 2013'te tanıtmış ve geçtiğimiz aylarda rotayı Asya'ya çevirdiğini duyurmuştu. Jolla Tablet ise Indiegogo'daki kampanyayla küresel bir açılış yapıyor.

Dünyanın küresel fonlamaya açılan ilk tablet projesi olarak nitelendirilen Jolla Tablet, Sailfish OS 2.0 tabanlı 7.85 inçlik bir cihaz. Fiyat/performans bakımından kıyaslandığında iPad Mini 3, Google Nexus 9 ve Nokia N1 karşısında ciddi bir rakip gibi görünüyor.

Jolla Tablet, ilk 1000 kişiye 189 dolara (+kargo ücreti) mal olacak ki bu hedef biraz önce aşıldı ve yeni 1000 kişi için fiyat 199 dolara çıktı. 380 bin dolar destek hedefinin an itibariyle yüzde 64'üne ulaşan Jolla, 241 bin dolar toplamayı başarmış ve bu tutar hızla artıyor. Kampanya sonrasında Jolla Tablet'in fiyatının 249 dolara pazara sunulması planlanıyor.

jolla tablet fiyat ipad mini nexus 9 nokia n1

Jolla Tablet'in hedefine ulaşması kendi içinde bir başarı hikayesi olabileceği gibi Jolla'nın geleceği için de güven sağlayan bir gelişme olacak. Bundan sonra nasıl adım atılacağını ise birlikte göreceğiz.

Türkiye'den gümrük kuralları nedeniyle Jolla Tablet almak isteyen olması zor ama projeye destek olabilir, jolla.com/tablet adresinde Jolla'nın nasıl bir tablet geliştirdiğini detaylı olarak görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.