Apple, Burberry'nin CEO'sunu transfer etti

Apple, Burberry'nin CEO'sunu transfer etti

Çok kısa bir süre önce Apple ile Burberry,  iPhone 5S için bir işbirliği yapmış ve Burberry'nin Londra'daki bir defilesi iPhone 5S kameralarıyla görüntülenmişti.

Anlaşılan iki markanın yakınlaşması firmalar arasındaki transfer trafiğine de etki etti ve Apple, Burberry'nin CEO'su Angela Ahrendts'i, Apple'ın Perakende ve Online Mağazalar Kıdemli Başkan Yardımcısı pozisyonuna transfer etti. Burberry'deki CEO'luk koltuğunu bırakarak Apple'a geçecek olan Ahrendts, yeni görevinde direkt olarak Apple CEO'su Tim Cook'a rapor verecek.

Apple'ın perakende ve online mağazacılıktan sorumlu yeni yöneticisi, Apple'ın mağazacılıkta genişlemesi stratejisinden ve tabii ki Apple'ın en iddialı olduğu konulardan biri olan müşteri deneyimini geliştirmede önemli rol alacak.

Bildiğiniz gibi Apple, İstanbul'daki ilk mağazasını da Zorlu Center'da Ocak 2014'te açacak. Hem bu pozisyona verilen değer, hem de dünya genelinde perakende mağazacılık anlamında Apple'ın attığı adımlar, Apple'ın genişleme stratejisini de ön plana çıkartıyor.

Transferin bir diğer önemli noktası ise daha öncesinde Apple'da perakende ve online mağazacılıkla ilgili bir Kıdemli Başkan Yardımcılığı pozisyonu bulunmamasıydı. Yeni açılan pozisyona getirilen Angela Ahrendts, daha önce Liz Claiborne ve Donna Karan gibi moda odaklı firmalarda çalışmış. Şimdi ise Apple gibi bir teknoloji devi firmasında, inovatif adımlar atması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.