Eski Valve çalışanları artırılmış gerçeklik gözlüğü ile oyunun kurallarını yeniden yazacak

Half-Life'ın yapımcısı ünlü oyun firması Valve'in eski çalışanları olan Jeri Ellsworth ve Rick Johnson artırılmış gerçeklik dünyasına gözlükle adım atıyorlar.
Eski Valve çalışanları artırılmış gerçeklik gözlüğü ile oyunun kurallarını yeniden yazacak

castar-gozlukHalf-Life'ın yapımcısı ünlü oyun firması Valve'in eski çalışanları olan Jeri Ellsworth ve Rick Johnson artırılmış gerçeklik dünyasına gözlükle adım atıyorlar. İki girişimci CastAR ismini verdikleri proje ile kullanıcının artırılmış gerçeklik ile kendi oyun dünyasını yaratabilmesini ve çoklu oyuncu ile oynayabilmesini sağlıyorlar.

Gözlük, yansıtıcı zemin, kumanda ve RFID izleyiciden oluşan 4 parça ile CastAR yeni oyun dünyasının kapısını açıyor. Artırılmış gerçeklik ile sanal gerçekliliği birleştiren proje ile 35 yıl önce çekilen bilim kurgu filmi Star Wars'un 4. filmindeki gibi 3D satranç oynanabilecek.

Dün Kickstarter'da 400.000 dolar fon toplama hedefi ile yola çıkan proje 1 gün içerisinde 200.000 dolardan fazla fonu toplamayı başardı. Şu an için tanıtımı oyun odaklı yapılan, geniş pazar potansiyeli bulunan projenin 14 Kasım'a kadar geri kalan rakamdan fazlasını toplaması muhtemel görünüyor. Projenin hazırlanan videosuna ve detaylarına birlikte bakalım.

CastAR 100 gramdan daha az olmasını bekledikleri gözlüğü iki adet ince LCD projektör ve perde ile donatmış. CastAR'nin görsel çalışma mantığı ise yansıtıcı yüzeyi kamera ile çeken gözlük, LCD projektör üzerinden gözün önündeki perdeye 120 HZ yenileme hızıyla yansıtılmasına dayanıyor. Aslında çok karışık olmayan düzene sahip olan CastAR'ni belki de en önemli özelliklerinden birisi yansıtıcı yüzeyin genişletilebilmesi. Böylece sanal gerçeklik ortamı daha da artırılarak kullanıcının deneyimi de aynı oranda artırılmış oluyor.

CastAR'yi daha da geliştirmeyi isteyen ekip yazılımcılarla işbirliği için çeşitli seçenekler sunuyor. Yazılım geliştirme kiti (SDK), Unity entegrasyonu ve sanal gerçeklik uygulamaları seçeneklerininde aralarında bulunduğu işbirlikleri ile projeyi geniş kullanım alanına yaymayı başarabilirse CastAR kısa zamanda geniş kullanıcı kitlesine ulaşacaktır.

CastAR için 189 dolara ödeyerek 1 metre yansıtıcı yüzeyi ve 1 metre izleme alanına sahip gözlüğü almak mümkün. 285 dolarlık pro pakette ise 2 metre izleme alanı ve 2 metre yansıtıcı yüzey sunan CastAR paketin içine kumandayı da dahil etmiş. Çoklu oyunlar için fiyatlar artışı ise makul seviyede 2 kişilik paket 395 dolar, 4 kişilik paket ise 745 dolar. Böyle bir deneyim için fiyat gayet uygun görünsede ilk gönderimi Eylül 2014'te yapacak olmaları negatif etki bırakıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.