Türkiye'nin lider fintech konferansı Webrazzi Fintech 2024, 11 Aralık 2024'te, Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşecek. Webrazzi Fintech 2024'te, bankacılığın gelişimi, blockchain entegrasyonu, açık bankacılık, dijital ödemeler, yapay zekanın finansal uygulamaları ve öne çıkan tüm başlıkları sektör liderleri ve girişimcilerle birlikte ele alacağız.
Konferansımıza katılım göstermek, iş ağınızı genişletmek ve fintech sektörüne dair merak edilenlere cevap bulmak için buradan bilet alabilirsiniz.
Webrazzi Fintech 2024'ün ilk tur konuşmacılarını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık; konferansımızın programını da kısa bir süre sonra sizlerle paylaşıyor olacağız. Ancak öncesinde gelin, hep birlikte yeni konuşmacılarımıza göz atalım.
Ali Eşelioğlu (CEO @CoinTR)
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasalar Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Sayın Eşelioğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü'nden mezun olmuş, ardından Yeditepe Üniversitesi'nde MBA derecesi almıştır. Ayrıca, Gebze Teknik Üniversitesi'nde doktora eğitiminde tez aşamasındadır. Eşelioğlu'nun bankacılık sektöründeki deneyimi oldukça etkileyicidir. 2007-2009 yılları arasında DenizBank İştirakler Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır. 2009-2018 yılları arasında Kanal D, CNN TÜRK medya grubunda Doğan TV Holding'de Finans ve Müşteri Risk Direktörü olarak görev yapmıştır. Bu görevden sonra çeşitli kurumlarda yöneticilik CFO olarak çalışmıştır. Ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda önce Bütçe, sonra Piyasalar Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Görev süresince merkez bankasında altın, swap, efektif ve döviz piyasaları yönetiminden sorumluydu. Ali Eşelioğlu, Ekim 2023’ten bu yana CoinTR’de CEO olarak görev yapmaktadır.
Bülent Tekmen (Kurucu Ortak ve CEO @Colendi)
Bülent Tekmen Türkiye'nin önde gelen seri girişimcilerindendir. Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi alan Bülent Tekmen, Harvard University Business School’da Executive Education General Management Program’ını da başarıyla tamamladı. Bülent Tekmen’in yirmibeş yıllık iş hayatının en dikkat çekici bölümünü startup’lar ve seri girişimciliği oluşturuyor. Dikkat çeken kendi alanında öncü ve lider ininal gibi girişimlerinin yanı sıra yakın zamanda globalde büyük kitlelere ulaşacağını belirttiği yeni startup’ı Colendi ile girişimci yönünü ortaya koyan Bülent Tekmen, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinde yüksek potansiyelli teknoloji girişimlerine yatırım yapan Next Ventures’ın da kurucu ortağıdır. 2016 yılında kurulan Colendi, tüketicileri, şirketleri ve finans kurumlarını bir araya getirerek bankacılık servislerini demokratize eden bir finansal hizmetler platformudur. Colendi, 3 milyardan fazla banka hesabı olmayan ve 5 milyardan fazla kredi alamayan kişiyi doğrudan etkileyen kronik bir finansal soruna çözüm olmak hedefi ile ilerlemektedir.
Emre Ertan (Kurucu Ortak ve Co-CEO @Cenoa)
Emre Ertan Cenoa'nın Kurucu Ortağı ve Co-CEO'sudur. Öncesinde yaklaşık 12 milyar dolar değerlemeye sahip, Sequoia destekli global hızlı teslimat şirketi Getir'de Chief Product Officer / CTO olarak görev yaptı. Görev süresi boyunca Getir yaklaşık 20 kat büyüyerek 9 ülkeye yayıldı. Zum, Slice, Unroll.me ve Feedly gibi Silikon Vadisi'nin hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinde çeşitli ürün yöneticisi rolleri üstlendi. Ayrıca daha önce iki VC destekli startup kurdu ve iki patenti bulunmaktadır. Emre, Stanford Üniversitesi’nden MBA ve Sabancı Üniversitesi’nden Mühendislik derecesine sahiptir. Teknoloji kariyerinden önce Türkiye’de profesyonel basketbol oynamıştır.
Fevzi Güngör (Kurucu Genel Müdür @ÖdeAl)
İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Fevzi Güngör İTÜ’de IT Proje Yönetimi yüksek lisansını tamamladıktan sonra Boğaziçi üniversitesinde MBA eğitimini bitirdi. Bugün ÖDEAL’nın kurucusu ve Genel Müdürü olan Fevzi Güngör, 2014 yılında ÖDEAL’ı kurmadan önce; 2006’dan 2012’ye kadar Türkiye'nin en büyük tele satış operasyonunu yapan Mobilnet firmasında Kurucu ve Genel Müdürü olarak yer aldı. 2008'de Türkiye'nin en büyük mobil ödeme şirketi Mikro Ödeme’nin (Wirecard) kurucu ortakları arasında yer aldı. Pazarın %65 ine hakim iken 2012 başında Mediterra isimli Private Equity e satılan şirketin yönetim kurulundan 2013’te ayrıldı. Bunlar dışında birçok yenilikçi girişimde ortak olarak yer aldı. Fevzi Güngör, aynı zamanda Türkiye Ödeme Ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) Yönetim Kurulu Üyesi'dir.
Hasan Dertli (Kurucu ve CEO @Sodec)
İstanbul Teknik Üniversitesi ve Binghamton University’den Bilişim Sistemleri Mühendisliği alanında mezun olan Hasan Dertli, yapay zeka ve bilgisayarlı görü alanlarında uzmanlaşmıştır. 2014 yılında kurduğu Sodec Technologies, veri yakalama, işleme ve doğrulama konularında uçtan uca çözümler sunan yenilikçi bir teknoloji şirketi olarak sektörde yerini almıştır. Telekomünikasyon, bankacılık ve sigorta gibi sektörlerde Türkiye'nin önde gelen firmalarına hizmet veren Sodec, kimlik doğrulama, biyometrik güvenlik ve sahtecilik önleme teknolojilerinde uzmanlaşmıştır. Akademik ve endüstriyel alanda önemli başarılara imza atmıştır. Düzenli olarak çeşitli organizasyonlarda konuşmalar yapmakta ve yapay zeka, kimlik doğrulama, biyometrik güvenlik ve sahtecilik önleme teknolojileri üzerine sektörel çalışmalara katkı sunmaktadır. Yüz tanıma teknolojilerindeki yenilikçi çalışmalarıyla, NIST (Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü) testlerinde dünya çapında ilk 10’a girmeyi başarmıştır. Ayrıca, İTÜ ile ortaklaşa geliştirilen yüz sahteciliği tanıma üzerine yaptığı akademik çalışmalar, birçok uluslararası dergide yayımlanmış ve konferanslarda sunulmuştur. Sodec’in genel müdürü olarak yapay zeka odaklı projelerle, şirketi global ölçekte tanınan bir teknoloji firması haline getirmeyi hedeflemektedir.
Mustafa Aydın (Bilgi Sistemlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı @BDDK)
Gazi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği`nden 2000 yılında mezun olmuştur. Çalışma hayatına 2001 yılında TÜBİTAK Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü`nde Araştırmacı olarak başlamış olup 2003-2005 yılları arasında Türk Telekom Genel Müdürlüğü`nde Telekomünikasyon Mühendisi olarak devam etmiştir. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden yüksek lisans derecesi almıştır. 2005 yılından itibaren kariyerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) devam ederek BDDK faaliyetleri kapsamındaki kuruluşların bilgi sistemlerine ilişkin mevzuat geliştirme çalışmalarında bulunmuş, yerinde denetimlerde görev almış ve Sektörel Siber Olaylara Müdahale Ekibi çalışmalarını yürütmüştür. Mustafa Aydın, 2017-2019 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Philadelphia kentinde bulunan Temple Üniversitesinin “Bilgi Teknolojileri Denetimi ve Siber Güvenlik” bölümünü 4.0 not ortalaması ile okul birincisi olarak tamamlayarak ikinci yüksek lisans derecesini almıştır. Eğitim süresince Temple Üniversitesi Bilgi Güvenliği departmanında görev alarak yurtdışı deneyimi kazanmış, Uluslararası Bilgi Sistemleri Denetçisi (CISA) ve Uluslararası Bilgi Güvenliği Yöneticisi (CISM) sınavlarını da başarıyla vermiştir. Üçüncü yüksek lisansını MBA programında tamamlayan Mustafa Aydın Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Yüksek Lisans Programında “Finans Sektöründe Bilişim ve Teknoloji Mevzuatı ve Uygulamaları” dersini vermiştir. İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümünde Doktorasını tamamlayan Mustafa Aydın 2019-2022 yılları arasında BDDK’da Bilgi Sistemleri Uyum Dairesi Başkanı olarak çalışmıştır. 2022’den itibaren BDDK Bilgi Sistemlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevine devam eden Mustafa Aydın aynı zamanda Risk Merkezi Yönetim Kurulu Üyesidir.
Sabrican Zaim (Kurucu Ortak @Pars VC)
Sabrican Zaim, 2012 yılından bu yana beş farklı finansal teknoloji girişiminin kuruluşunda kurucu ortak olarak yer almıştır. Yönetim ve Bilişim Sistemleri bölümünden mezun olan Zaim, 2017 yılında kurduğu Paymes’i 2022 yılında Dubai merkezli ödeme kuruluşu PayTabs’a satarak ilk exitini gerçekleştirmiştir. Paymes’in Yönetim Kurulu Başkanı ve PayTabs’in Executive Director görevlerini 2023 yılı sonuna kadar sürdüren Zaim, bu süreçte şirketin Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Azerbaycan ve Ürdün pazarlarına açılımını yönetmiştir. 2023 yılında fintech girişimlerine özel destek sağlayan Fintech Factory’nin kurucu ortağı olan Zaim, bu alanda girişimlere yatırım yapmaya başlamış ve Eylül 2024 itibarıyla Pars Venture Studio’nun kurucu ortakları arasında yer almıştır. Pars VC’de finansal teknoloji şirketlerine globalleşme süreçlerinde yatırımlar ve stratejik destek sunmaktadır.
Serhat Dolaz (CEO @Paycell)
Serhat Dolaz, yeni nesil ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell’in CEO’su olarak görevini sürdürmektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu olan Dolaz, Bahçeşehir Üniversitesi MBA programını tamamlamıştır. Ayrıca Machine Learning Engineering, Marketing Masters, Finance Masters gibi nano degree programlarıyla uzmanlık alanını çeşitlendirmiştir. Turkcell Teknoloji A.Ş. ve Paycell’de ödeme teknolojileri alanında mihenk taşları oluşturulmasına öncülük etmiştir. Buralarda çeşitli Teknoloji yöneticiliği pozisyonlarında rol aldıktan sonra Paycell’de son olarak CTO ve Genel Müdür Vekilliği görevini yürütmüştür. Eş zamanlı olarak da Sofra A.Ş.(Paye) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ile birlikte ülkemizde yeni nesil ödeme sistemlerinin gelişmesine ve fintech ekosisteminin dijitalleşen yeni dünya dönüşümüne katkı sunmaya, dijitalleşme ve finansal hizmetlere erişimi kolaylaştırmaya öncülük etmeye devam etmektedir.
Tolga Kuzdere (Services Sektör Lideri @TikTok)
12 yılı aşkın pazarlama, satış ve reklamcılık tecrübesiyle Tolga Kuzdere, yatırımların en yüksek getiriyi sağlamasına ve marka değerinin artmasına odaklanmaktadır. Özellikle kariyerinin onemli yıllarını bankacılık ve finans kuruluşlarında geçirmiştir. Müşteri sadakati, satış/pazarlama planları ve gelir artışı sağlamak için ABD’de Schawk! ile başlayan kariyerine, GroupM, Akbank, Bitpanda ve son olarak TikTok'da finans, telekom, media, teknoloji ve dijital servislerin sektör lideri olarak devam etmektedir. TikTok çözümleriyle iş birliği yaptığı Asya, Orta Doğu, Afrika ve Doğu Avrupa bölgeleri için Türkiye finans sektörüne bir pazarlama mükemmellik merkezi oluşturmuştur.
Tunç Berkman (Pazarlama ve Marka Danışmanı @TBS Investment Management Company & Happy Education Academy)
Kadıköy Anadolu Lisesi’nin ardından lisans eğitimini Syracuse University’de, MBA eğitimini ise Babson College’de tamamladı. Kariyerine Amerika’da başlayan Berkman, Monitor Company/New York’ta danışman olarak perakendecilik ve telekomünikasyon sektörlerine yönelik projelerde görev aldı. 2000 yılında Türkiye’ye dönerek Koç Holding’de Yeni İş Geliştirme Grubu Proje Yöneticisi olarak çalışmaya başladı. Online seyahat şirketi BookinTurkey ve ilk veri tabanlı pazarlama şirketi Tanı/Paro’nun kuruluşunda yer aldı. Koç Holding’deki farklı pozisyonların ardından Arçelik’e geçerek İş Geliştirme Yöneticiliği ve Pazarlama Grubu Yöneticiliği yaptı. 2007 yılında Avea’da Stratejik Planlama Direktörü olarak göreve başladı ve 2009’da Kurumsal Pazarlama ve Sanal Operatörlerden sorumlu direktör olarak atandı. Daha sonra ajans tarafına geçerek People Communications’da Genel Müdür olarak çalıştı ve bu dönemde girişimcilik alanındaki ilk adımlarını attı. 2012 yılında Veritas Media’ya, 2013 sonunda ise Vestel’e Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak transfer oldu. Vestel’de, pazarlamanın yanı sıra CRM, iş geliştirme ve mobil ürünler satışından sorumlu olarak pek çok projeyi yönetti. 2019 yılında Vestel’den ayrılarak TBS Investment & Management Company’de ortak olarak yatırım ve danışmanlık projelerine odaklandı. Girişimcilik alanında, 2010 yılında Chado Tea markasına yatırımcı ortak olarak katıldı ve çay perakendesi alanında faaliyet gösterdi. 2011’de fintech alanında Mobilexpress’i kurdu ve 2013’te dijital medya planlama ajansı One Dijital’i hayata geçirdi.
Umut Özbağcı (CEO @Datassist)
Kendine yetecek kadar müzisyen, hikaye anlatıcı ve profesyonel okur. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler eğitimi aldı, kendini bilgi teknolojileri ürünlerinin satışını yaparken buldu. Transhumanism, Singularity ve Futurism alanlarında fikirler, bilgiler ve haberler paylaştığı Teknoloji Trendleri yazıları 2017-2019 yılları arasında her cuma günü Dünya Gazetesi’nde yayınlandı. Türkiye'de faaliyet gösteren Fortune Global 500 şirketleri başta olmak üzere birçok kuruma Bordro ve İK Teknolojileri alanında danışmanlık ve hizmet sunan Datassist Bordro Servisi’nde CEO olarak görevini sürdürüyor.
Utku Dördüncü (Direktör @Paribu Ventures)
1982 yılında Almanya’da doğan Utku Dördüncü, 2005 yılında Tufts Üniversitesi İktisat ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olmuştur. Çalışma hayatına 2006 yılında ABN Amro Bankası’nda Kurumsal Bankacılık takımında adım atmıştır. Ardından 2009-2011 yılları arasında New York Üniversitesi Stern School of Business MBA programını tamamlamıştır. MBA sonrası, New York’ta TD Securities Bankası’nda yatırım bankacılığı takımında görev almıştır. Ardından Türkiye'ye geri dönmüş ve Actera'da Private Equity sektörüne ve yatırım ekosistemine katılmıştır. Burada geçirdiği 3 sene sonunda, Venture Capital dünyasına B4YO GSYF ile girmiştir. Kuruluşundan itibaren aktif olduğu B4YO’da GSYF başvurusundan, ilk yatırımlara bütün süreçlere dahil olmuştur. B4YO’da geçirdiği sürenin ardından, 2021 yılında Paribu’ya Paribu Ventures’ın kuruluşu için katılmıştır. Bu süreçte 20 erken aşama girişime yaklaşık 6 milyon $’lık bir fon sağlayarak, Paribu’nun start-up ekosistemini destekleyen misyonuna katkıda bulunmuştur. Şubat 2024 itibarıyla, Paribu Ventures iş koluna ek olarak, şirket içi inovasyon ve ürün geliştirme süreçleriyle ilgili de bir sorumluluk üstlenmiş olan Utku Dördüncü, Paribu’nun önümüzdeki dönemde ortaya koyacağı bir çok projede aktif olarak görev almaktadır.
SPONSORLAR
Elmas Sponsor
Platin Sponsorlar
Altın Sponsorlar
Gümüş Sponsorlar
Event Hall Sponsoru
Kahve Arası Sponsoru
Medya Partnerleri
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap