PulpoAR, Decacorn Angels'dan yatırım aldı

Yapay zeka destekli görüntü işleme ve artırılmış gerçeklik teknolojileri sunan PulpoAR, Decacorn Angels'dan yatırım aldığını açıkladı.
PulpoAR, Decacorn Angels'dan yatırım aldı

Yapay zeka destekli görüntü işleme ve artırılmış gerçeklik teknolojileri sunan PulpoAR, Decacorn Angels'dan yatırım aldığını açıkladı. Yatırımın finansal detayları henüz açıklanmadı. Dünya çapında güzellik markalarına ve perakende şirketlerine sanal deneme çözümleri sunan PulpoAR, kullanıcıların güzellik ürünlerini mağazaya gitmeden istediği her yerden, istediği kadar denemesini sağlıyor.

PulpoAR, 2024'ün Nisan ayında StartersHub’dan 100 bin dolar devam yatırımı aldı. 2022 yılında QReal'in ana şirketi Glimpse Group'un PulpoAR'ı satın aldığını da hatırlatalım. 

Girişim, Decacorn Angels yatırımcılarından aldığı yatırım ile yurt dışı pazarında daha agresif bir büyüme stratejisi izlemeyi planlıyor. PulpoAR'ın hedefi, Amerika ve Orta Avrupa pazarlarında daha fazla büyüme sağlamak. Uzun vadede ise daha fazla global marka ile çalışarak sektörde lider konuma gelmek istiyor. 

Girişimin faaliyet alanı

Girişim, 2019 yılında Ar-Ge çalışmaları sonucunda kendi artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ algoritmasını geliştirdiğini ifade ediyor. PulpoAR, geliştirdiği teknoloji ile güzellik markalarının, e-ticaret sektörlerindeki fiziksel mağaza deneyimini; web sitelerine, mobil uygulamalara, sosyal medya platformlarına ve akıllı aynalara taşıyor. Ayrıca, PulpoAR, yeni ürünleri PhotoAI ve Shade Finder ile öne çıkıyor. 

Girişim, şirketlerin online cirolarını, müşteri memnuniyetlerini artırırken iade oranlarını düşürdüğünü dile getiriyor.  PulpoAR Kurucu ortaklarından Onur Candan'ın aktardıklarına göre şirket, Sephora, Yves Rocher ve Google gibi küresel markalarla iş birlikleri yapıyor. Candan sözlerini şöyle devam ettiriyor: 

Çalıştığımız firmalarda, teknolojimizin etkisini 3. aydan itibaren görüyoruz. Online cirolar artıyor, iade oranları düşüyor ve müşteriler daha mutlu bir şekilde alışveriş yapıyorlar. Bu sebeple, geliştirdiğimiz ürün pazarda hızlıca karşılık buldu ve tahmin ettiğimizden de hızlı büyüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.