Bankacılık odaklı yapay zeka şirketi One Zero, 100 milyon dolar yatırım alıyor

Bankacılık ve yapay zekayı bir araya getiren One Zero, en az 100 milyon dolarlık yeni bir yatırım alıyor.
Bankacılık odaklı yapay zeka şirketi One Zero, 100 milyon dolar yatırım alıyor

Bankacılık hizmetlerinde yapay zekayı kullanmayı hedefleyen bir girişim olarak karşımıza çıkan One Zero, yeni bir yatırım ile karşımızda. Konuya yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre şirket, en az 100 milyon dolarlık yeni bir yatırım alıyor.

Hatırlatmak gerekirse One Zero; 2021 yılında 120, 2023 yılında ise 62 milyon dolar yatırım almıştı. Alınacak olan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte ise şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 280 milyon doların üzerine çıkacak.

Yeni yatırımın kimden geldiği konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Şirketin mevcut yatırımcıları arasında ise Tencent, OurCrowd ve SBI Ventures gibi önemli şirketler yer alıyor.

One Zero şirketinin değerlemesinin 2023 yılında 320 milyon dolar seviyesine ulaştığını da ekleyelim. Şu an için herhangi bir değerleme açıklanmasa da, şirkete yakın kaynakların aktardıklarına göre şirketin değerlemesi önemli ölçüde artmış durumda.

One Zero, 2019 yılında Amnon Shashua ve Gil Rashman tarafından kuruldu. Buradaki kilit isim ise Amnon Shashua. Hatırlatmak gerekirse Amnon Shashua daha önce Intel'e satılan sürücüsüz araç geliştirme şirketi Mobileye'ı da kurmuştu. 

Kısacası girişim ekosisteminin tanının isimleri arasında yer alan Amnon Shashua, özel bankacılığı kitlelere ulaştırmak için One Zero'yu kurdu. Amnon Shashua tarafından aktarılan bilgilere göre şu an için şirketin 110 binden fazla müşterisi bulunuyor.

Ella isimli bir sohbet robotu geliştiren One Zero, sunduğu yapay zeka desteği ile birlikte mevcut sohbet robotlarından daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor. One Zero'nun temel amacı ise finans ve bankacılık sektörlerinde daha fazla yapay zeka kullanılması. Amnon Shashua'ya göre bankalar, yapay zekayı bir bankacının yerini alacak düzeyde kullanmıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.