Lazer tabanlı çip bağlantıları geliştiren Xscape Photonics, 44 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Xscape Photonics'in yatırım turunda Cisco Systems, Nvidia, Altair Engineering, Fathom Fund, Kyra Ventures, LifeX ve OUP yer aldı.
Lazer tabanlı çip bağlantıları geliştiren Xscape Photonics, 44 milyon dolar yatırım aldı

Veri merkezlerinde çipleri bağlamak için lazer teknolojisi geliştiren Xscape Photonics, 44 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 44 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna IAG Capital Partners liderlik etti. ABD merkezli Xscape'in yatırım turunda Cisco Systems, Nvidia, Altair Engineering, Fathom Fund, Kyra Ventures, LifeX ve OUP yer aldı.

Şirket, yeni yatırımı lazer tabanlı LabriX veri merkezi bağlantı teknolojisini geliştirmek ve üretimini artırmak için kullanacağını açıkladı.

2022 yılında Alexander Gaeta, Vivek Raghunathan ve Yoshi Okawachi tarafından kurulan Xscape Photonics, veri merkezlerinde çipleri bağlamak için yeni bir teknoloji geliştiriyor. Esas olarak, grafik işlemcileri yani GPU'lar gibi çiplerin daha hızlı ve verimli iletişim kurmasını sağlamak için lazer tabanlı bağlantılar yapıyor. Bu teknoloji, mevcut bağlantılardan daha fazla veri taşıyabiliyor ve daha az enerji harcıyor. Böylece, büyük veri işlemlerini daha etkili bir şekilde desteklemeyi amaçlıyor.

Xscape Photonics, silikon fotoniği adı verilen bir teknoloji kullanarak, ışık manipülasyonu ile veri iletimi gerçekleştiren sistemler geliştiriyor. Bu, geleneksel metal tellerle yapılan bağlantılara göre daha az enerji tüketen ve daha az ısı üreten çözümler sunuyor. Şirket, bu lazer tabanlı bağlantıların, veri merkezlerindeki çiplerin daha verimli bir şekilde iletişim kurmasına olanak tanıyarak, genel performansı artırmayı hedefliyor.

Mevcut bağlantıların sınırlı bant genişliği nedeniyle çiplerin potansiyelinin yalnızca bir kısmı kullanılabiliyor. Xscape Photonics'in lazer tabanlı bağlantıları, daha fazla veri taşıyarak bu sorunu aşmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.