Yapay zeka ile tedarik süreçlerini yöneten Omnea, 20 milyon dolar yatırım aldı

Omnea tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Omnea'nın A serisi yatırım turu, Accel liderliğinde gerçekleşti.
Yapay zeka ile tedarik süreçlerini yöneten Omnea, 20 milyon dolar yatırım aldı

Şirketlerin satın alma ve tedarik süreçleri için yapay zeka destekli bir platform sunan Omnea, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Omnea tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. 

Omnea'nın A serisi yatırım turu, Accel liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise First Round Capital ve Point Nine da yer alıyor. Omnea tarafından aktarılan bilgilere göre First Round Capital ve Point Nine, şirketin 2022 yılında gerçekleşen 5 milyon dolarlık tohum yatırım turuna da liderlik etti. 

Alınan 20 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Omnea'nın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 25 milyon dolara ulaşmış oldu. Omnea'nın diğer yatırımcıları arasında ise Workday'in eski CTO'su David Clarke, Stripe'ın eski COO'su Claire Hughes Johnson ve Asana COO'su Anne Raimondi bulunuyor.

Omnea'nın paylaştığı bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin çalışan sayısını 2025 yılı sonuna kadar 3 katına çıkarmak için kullanılacak. Ar-Ge ve yeni pazarlara açılmak süreçleri için yatırım da yapacak olan Omnea, ABD'de ofisler açmayı hedefliyor.

2022 yılında Ben Freeman ve Ben Allen tarafından Londra'da kurulan Omnea, B2B satın alma süreçlerini kolaylaştıran online ve yapay zeka destekli bir platform olarak hizmet veriyor. 

Çalışanların satın alma taleplerini platformunda toplayan Omnea, satın alma süreci ile ilgili gerekli onayları otomatikleştiriyor. Finans birimleri ise Omnea platformu sayesinde yapılan harcamalar ile ilgili tüm detayları gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor. Kısacası Omnea, şirketlerin B2B satın alma süreçlerini yapay zeka ile birlikte yönetiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.