Apple'ın akıllı gözlükleri ve kameralı AirPods'u, 2027 yılında kullanıcılarla buluşacak

Vision Project Group, akıllı gözlükleri 2027 yılında piyasaya sürmeyi hedefliyor.
Apple'ın akıllı gözlükleri ve kameralı AirPods'u, 2027 yılında kullanıcılarla buluşacak

Teknoloji devi Apple'ın giyilebilir teknolojilere dair yol haritası kapsamında akıllı gözlükleri ve kameralı AirPods'u değerlendirdiğini sizlere aktarmıştık. Şirket, akıllı gözlükleri ve kameralı AirPods'u 2027 yılında kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor. 

Aslında şirketin Apple Glass adıyla da bilinen gözlükler üzerinde çalıştığına dair söylentiler sık sık gündeme geliyor. Ancak teknolojik kısıtlar nedeniyle ürünün kullanıcılarla hızlıca buluşması pek de ihtimal dahilinde değil.

Doğru tahminleriyle tanınan Bloomberg'den Mark Gurman'ın aktardıklarına göre Apple Vision Pro dahil olmak üzere başlık ürünlerini ortaya çıkaran Vision Project Group, akıllı gözlükleri 2027 yılında piyasaya sürmeyi hedefliyor. Akıllı gözlükler, daha fazla sensör içermenin yanı sıra yapay zeka özelliğine ve daha uzun ömürlü pillere sahip olacak. Söz konusu akıllı gözlüklerin daha çok Meta Ray-Ban gözlüklerinin rakibi olacağını söylemek mümkün. 

Bu arada Apple'ın geçen yıldan bu yana B798 kod adlı kameralı AirPods ürünü hakkında adımlar atmaya başladığını belirtelim. Eğer Apple, bu konuda hedefine ulaşırsa, ürün, modern AirPods ile aynı boyutlarda olacak. Bununla birlikte Airpods yapay zeka ile eşleştirilmiş düşük çözünürlüklü kameralarla entegre olacak. Böylece cihaz, kullanıcılara günlük rutinlerinde destek olabilecek. 

Vision Pro'nun yanı sıra yakın zamanda iPhone'larda Apple Intelligence çatısı altında gördüğümüz görsel zeka (visual intelligence) özellikleri, kendini bu ürünlerde de gösterebilir. 2027 yılına kadar her iki cihazın da ürün geliştirme süreçlerinin bir hayli değişeceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.