Muhasebe yazılımı geliştiren Numeric, 28 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Numeric'in 28 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Menlo Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Muhasebe yazılımı geliştiren Numeric, 28 milyon dolar yatırım aldı

Muhasebe yazılımı geliştiren Numeric, 28 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 28 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Menlo Ventures liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli Numeric'in yatırım turunda IVP, Socii, Founders Fund, Long Journey, 8VC, Friends & Family Capital ve Fifth Down da yer aldı.

Numeric yeni gelen yatırımı; ürün geliştirmek, pazarını genişletmek, ekibini büyütmek ve yeni ürünler oluşturmak için kullanacağını açıkladı.

2020 yılında Parker Gilbert tarafından kurulan Numeric, sunduğu muhasebe yazılımı ile birlikte muhasebe ekiplerinin ay sonu ve çeyrek sonu kapanış süreçlerinin bazı kısımlarını otomatikleştiriyor. Yapay zeka teknolojisi ile veri analizi ve açıklama süreçlerini kolaylaştırarak muhasebe ekiplerinin daha verimli çalışmasına olanak tanıyan girişim, insan hatası riskini minimize ederek finansal raporlamanın doğruluğunu artırıyor. 

Şirket, finansal verileri farklı muhasebe sistemlerinden ve Excel tablolarından toplamak için üretimsel yapay zeka teknolojisini kullanıyor. Numeric’in yapay zekası, her ay arasındaki veri değişikliklerini analiz ederek hesaplardaki farklılıkları açıklıyor.

Numeric, temelinde muhasebecilerin belge hazırlama süresinden tasarruf etmesine yardımcı oluyor. Geleneksel muhasebe uygulamalarını yenilemeyi hedefleyen Numeric'in ilerleyen dönemlerde finansal planlama ve analiz gibi ek hizmetler sunmayı planladığını da ekleyelim.

Öte yandan geleneksel muhasebe yazılımları genellikle karmaşık ve yeterince teknoloji odaklı değil. Numeric, bu alandaki boşluğu da dolduruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.