Apple, akıllı yüzük geliştirme planlarını rafa kaldırdı

Samsung'un Galaxy Ring akıllı yüzüğüne karşılık, Apple akıllı yüzük planlarını iptal etti. Akıllı saatlere odaklanmayı tercih eden Apple, giyilebilir teknoloji alanında stratejisini gözden geçiriyor olabilir.
Apple, akıllı yüzük geliştirme planlarını rafa kaldırdı

Geçen temmuzda Samsung’un akıllı yüzük modeli Galaxy Ring'i tanıttığını sizlere aktarmıştık. Bu gelişmenin ardından Apple, akıllı yüzük geliştirme planlarını iptal etti. Bloomberg muhabiri Mark Gurman, şirketin bu kararı, akıllı yüzüklerin bazı işlevlerini akıllı saatlerden alabileceği düşüncesiyle aldığını bildiriyor.

Akıllı yüzükler, hafif ve rahat olmaları sayesinde sağlık takibi ve bildirim alma gibi özellikler sunuyor. Bu durum akıllı saat kullanmayanlar için iyi bir alternatif. Ancak Apple, akıllı yüzüklerin daha düşük fiyatlarla satılmasının kârlılığı etkileyebileceğini düşündü.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Samsung'un bu yıl akıllı yüzük pazarına girmesi, bu alandaki ilginin artmasına neden oldu. İlk Galaxy Ring satışları beklenenden iyi geçti ve bu durum rekabeti artırabileceğini söyleyebiliriz.

Apple, daha önce akıllı yüzüklerin diğer Apple cihazlarını kontrol etme gibi işlevlere sahip olabileceğine dair patentler almıştı. Ancak bu fikirlerin iptal edilmesi, şirketin akıllı saatlere odaklanma kararını güçlendirmiş olduğunu belirtmek yanlış olmaz.

Ayrıca geçen hafta Apple'ın son dakikada OpenAI için düzenlenen yeni bir yatırım turundan çekildiği de bildirildiğini yazmıştık. Bu gelişmeler, şirketin stratejisini ve önceliklerini gözden geçirdiğini gösterdiğini düşünebiliriz. Öte yandan sağlık ve fitness takibi konusunda yatırım yapmaya devam edeceği öngörülebilir. Fakat şimdilik Apple Watch serisi, giyilebilir teknoloji alanındaki ana odak noktası olarak kalacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.