OpenAI'ın Sora projesinin eş başkanı Tim Brooks, Google DeepMind'a katıldı

Tim Brooks, daha önce Google’da çalıştığı için bu geçiş, kariyerinde dikkat çekici bir değişim olarak öne çıkıyor ve sektördeki rekabetin giderek artmasının bir yansıması olarak değerlendirebiliriz.
OpenAI'ın Sora projesinin eş başkanı Tim Brooks, Google DeepMind'a katıldı

Yaklaşık sekiz gün önce OpenAI'ın CTO'su Mira Murati, şirketten ayrıldığını sizlere aktarmıştık. Yapay zeka şirketi oldukça hareketli bir dönemden geçiyor. OpenAI’ın metinden video oluşturma aracı Sora’nın eş başkanlarından Tim Brooks, Google DeepMind'a katıldığını duyurdu.

Brooks, Sora projesinin geliştirilmesinde önemli bir rol üstlenmişti ve yeni görevinde video üretim teknolojileri ile world simulators üzerinde çalışacak. Sosyal medyada yaptığı paylaşımda, OpenAI’da geçirdiği iki yılın harika olduğunu belirtti ve destek verenlere teşekkür etti.

Sora henüz piyasaya sürülmedi ama bazı teknik sorunlarla karşılaşıyor. Raporlara göre; projenin ilk versiyonu 1 dakikalık bir video klibi oluşturmak için 10 dakikadan fazla işlem süresi alıyor. OpenAI, rakipleriyle daha iyi rekabet edebilmek için geliştirmeler yapıyor.

Brooks’un ayrılması, OpenAI’daki diğer üst düzey istifaların ardından gerçekleşti. Özellikle son dönemde şirketin CTO'su Mira Murati'nin ve diğer yöneticilerin de şirketteki görevlerinden ayrılması da OpenAI’ın iç yapısında bir dengesizlik yaratabileceği söylenebilir. Brooks, daha önce Google’da çalıştığı için bu geçiş, kariyerinde dikkat çekici bir değişim olarak öne çıkıyor ve sektördeki rekabetin giderek artmasının bir yansıması olarak değerlendirebiliriz.

Tim Brooks'un Google’a geçişi, video üretim teknolojileri alanında önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor. Sora projesinin geleceği ise bu ayrılık nedeniyle belirsizleşebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.