Webrazzi Summit 2024'ün yeni konuşmacıları belli oldu!

23 Ekim'de gerçekleşecek Webrazzi Summit 2024'ün yeni konuşmacıları belli oldu.
Webrazzi Summit 2024'ün yeni konuşmacıları belli oldu!

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 202423 Ekim'de, Wyndham Grand Istanbul Levent'te gerçekleşecek.

Konferansımızda e-ticaretten fintech'e, dijital pazarlamadan yapay zekaya, halka arzlardan sürdürülebilirliğe kadar geniş bir yelpazede 2024'ün öne çıkanlarını ve 2025'in gündemini konuşacağız. Webrazzi Summit 2024'te nasıl bir deneyimle karşılaşacağınıza ise buradan göz atabilirsiniz.

Webrazzi Summit 2024'e katılarak geniş networking imkanlarından yararlanmak ve aynı zamanda alanında uzman konuşmacılarımızın anlattıklarını dinleyerek merak ettiğiniz soruların cevaplarını öğrenmek için konferansımıza buradan bilet alabilirsiniz.

Gelin, şimdi de konferansımızın yeni konuşmacılarına göz atalım.

Barbaros Özbugutu (Kurucu Ortak @DeBa Ventures)

Barbaros Serdar Özbugutu, Avrupa ödeme endüstrisinde önemli bir isim, finans kariyerine 2005 yılında Firstdata'da başladı ve 2007'de KOBİ pazarından sorumlu Direktör olarak Telecash'e geçti. Uzmanlığı, 2010 yılında Almanya'da Klarna'nın Ülke Müdürü olmasına yol açarak şirketin başarısına önemli katkı sağladı. 2013'te, Türkiye'de finansal hizmetleri demokratikleştirmeyi hedefleyerek iyzico'yu kurdu. iyzico, Türkiye'nin online ödeme pazarında hızla lider konumuna geldi, büyük yatırımlar çekti ve TechCrunch tarafından "Türkiye'nin Stripe'ı" olarak adlandırıldı. Uluslararası Finans Kurumu da dahil olmak üzere prestijli yatırımcılardan 28 milyon dolar fon sağlayarak, iyzico, küresel markalar da dahil olmak üzere 100.000'den fazla çevrim içi mağazayı destekledi. 2019'da PayU, iyzico'yu 165 milyon dolara satın aldı ve Özbugutu, şirketin büyümesini yönetmeye devam etti. 2022'de Yönetim Kurulu Başkanlığına geçiş yaparak erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım yapan DeBa Ventures'ı kurdu. Özbugutu, ayrıca Endeavor Türkiye'nin yönetim kurulu üyesi ve "Turcorn 100 Programı"nın mentoru olarak girişimcilik ekosistemine katkıda bulunuyor ve yüksek etkili girişimciliğe olan desteğiyle endüstrideki kalıcı etkisini sürdürüyor. 

Barış Aldanmaz (Head of Turkiye and Central and Southern Asiai @TikTok)

Barış Aldanmaz, on yılı aşkın bir süredir çeşitli sektörlerde derinlemesine deneyime sahip bir iş lideridir. McKinsey & Co'da danışman olarak başladığı kariyerine Türkven Private Equity'de Girişim Sermayesi Yatırımcısı olarak devam eden Aldanmaz, halen TikTok/ByteDance'in Türkiye operasyonlarını yönetmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri Dubai merkezli TikTok'un Türkiye iş ve ekibini kurma görevini üstlenen Aldanmaz, şirketin gelir ve operasyonlarını da yönetiyor. Özellikle Domino's Pizza Türkiye ve DP Eurasia'nın Londra Borsası'ndaki başarılı halka arzlarını yönetti. Ayrıca FLO Mağazacılık ve MNG Kargo gibi Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde yönetim kurulu gözlemcisi olarak görev yapmıştır. Barış Aldanmaz, New York Üniversitesi - Leonard N. Stern School of Business'tan Finans ve Yönetim alanında lisans derecesine sahiptir. Profesyonel yetkinlikleri arasında problem çözme, stratejik planlama ve ortaklıklar geliştirme yer almaktadır.

Bülent Karal (Bulut Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı @SAP)

Bülent Karal, orta öğrenimini Kabataş Erkek Lisesinde tamamladı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ardından Marmara Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme master programına ek olarak The Stockholm School of Economics’de MBA Programını tamamladı. İş hayatına başladığı dönemde NCR, KOÇ NET şirketlerinden sonra 2004 yılında Oracle şirketine katıldı. 2004 - 2012 yılları arasında Müşteri Yöneticiliğinden Genel Sektör Yöneticiliği ve Telekom Sektörü Satış Müdürlüğünden sonra Yazılım devi SAP Türkiye'ye Perakende, Sigortacılık, Finans ve Kamudan sorumlu Stratejik Endüstriler Satış Direktörü olarak atandı. 2020 yılından bu yana ise Bulut Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ediyor.

Burak Ertaş (CEO @sahibinden.com)

Burak Ertaş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu ve Koç Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansı derecesi aldı. Profesyonel kariyerine üniversite yıllarında Odak Yazılım'da kurucu ortak olarak başlayan Ertaş, sırasıyla Telsoft ve Telenity’de Genel Müdür Yardımcısı, Turkcell Mapco Servis Yönetimi ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Turkcell Ürün ve Servis Yönetimi Bölüm Başkanı olarak çalıştı. 2009 Aralık ayından itibaren sahibinden.com Genel Müdürlüğü'nü yürütmekte olan Ertaş, aynı zamanda İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Dijital Teknolojiler İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunuyor.

Cem Küçükcan (Genel Müdür @Danone Türkiye Orta Asya & Kafkasya)

Liseyi Tarsus Amerikan Koleji’nde bitiren, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nde, yüksek lisansını ise Southern New Hampshire Üniversitesi’nde Pazarlama ve İş İdaresi alanında tamamlayan Cem Küçükcan, sağlık sektöründeki kariyerine 1997 yılında başladı. Çokuluslu şirketlerde birçok üst düzey yöneticilik ve genel müdürlük rolü üstlenen Küçükcan, Danone ailesine 2010 yılında Danone Medikal Beslenme Türkiye ve HUB Genel Müdürü olarak katıldı. 2014 yılında İngiltere ve İrlanda Genel Müdürü olarak atandıktan sonra ise Danone bünyesinde farklı iş birimlerinde Avrupa Bölge Başkanlığı ve BDT, Türkiye, Orta Doğu ve Dış Pazarlar Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1 Kasım 2021 yılı itibarıyla Danone Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

Cem Öztürk (İlaç Genel Müdürü ve Avrasya Bölge Başkanı @Sanofi)

Galatasaray Lisesi’nin ardından Galatasaray Üniversitesi’nde lisansını tamamlayan ve Sorbonne Üniversitesi MBA yüksek lisans derecesine sahip olan Cem Öztürk, kariyerine 2000 yılında bankacılık sektöründe başladı. 20 yılı aşkın süredir Sanofi bünyesinde görev yapan Cem Öztürk sırasıyla bütçe kontrol uzmanı, bütçe kontrol ve fiyatlandırma müdürlüğü görevlerini üstlendi. Öztürk, 2007’de Romanya ve Moldovya’nın Finans Direktörü olarak atandı ve dört yıl boyunca görev yaptı. 2011’de İş Operasyonları Mükemmelliği (BEX) Direktörü olarak buradaki görevini sürdürdü. 2015 yılında Türkiye’ye dönerek Sanofi Özellikli Tedaviler Satış ve Pazarlama Direktörü & Jenerik Bölüm Başkanı olarak görevine başladı. Sonrasında Sanofi’nin Tayland ve Malezya ülkelerindeki tüm operasyonlardan sorumlu Genel Müdür olarak yöneticilik görevine devam etti. 2018 ve 2020 yılları arasında Sanofi Ülke Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü olarak tüm reçeteli ilaçların Genel Müdürü olup Diyabet, Kardiyoloji, CNS, Onkoloji, Nadir Hastalıklar ve MS dahil 16 ana tedavi alanında geniş bir iş kapsamını yönetti. Ardından 2021 yılında sorumluluk alanı genişleyerek Sanofi Türkiye İran, Levant bölgelerinin Ülke Başkanı olarak bu ülkelerin tüm operasyonlarından sorumlu oldu. Sanofi’ye katıldığı günden itibaren şirketin yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarında farklı liderlik görevlerini başarıyla yürüten Öztürk, Türkiye ve Rusya’nın yanı sıra Belarus, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan’ı içine alan Bağımsız Devletler Topluluğu ve Ürdün, Lübnan, Irak, Suriye ve Filistin’in oluşturduğu Levant Bölgesi’ni kapsayan Sanofi Avrasya Bölgesinin Başkanı ve İlaç Genel Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Dr. Mahmut Nedim Özdemir (Direktör @KWORKS)

Dr. Özdemir, Koç Üniversitesi'nde Girişimcilik ve Akademik Danışmanlık Direktörü ve KWORKS-Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi Direktörüdür. İdari görevlerinin yanı sıra Dr. Özdemir, inovasyon ve strateji danışmanıdır. Dr. Özdemir, Bilkent Üniversitesi'nden Endüstri Mühendisliği alanında lisans, Sabancı Üniversitesi'nden Yönetim Bilimi ve Endüstri Mühendisliği alanlarında yüksek lisans ve Rotterdam Yönetim Okulu, Erasmus Üniversitesi'nden Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi alanında doktora derecelerine sahiptir. Araştırmalarını, Strategic Entrepreneurship Journal ve Strategic Management Journal gibi alanındaki en iyi akademik dergilerde yayımlamıştır.

Dr. R. Erdem Erkul (Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı @Cerebrum Tech)

Dr. R. Erdem Erkul, pek çok alanda edindiği farklı deneyimlerle teknoloji alanında ses getiren çalışmalara imza atmış bir teknoloji girişimcisidir, ayrıca Cerebrum Tech’in kurucularındandır. Mayıs 2024 itibarıyla Dr. Recep Erdem Erkul, Kore Cumhuriyeti’nin Sivas Fahri Konsolosu olarak görevlendirilmiştir. Lise ve üniversite gibi henüz ilk gençlik yılları sayılan zamanlarda Türkiye’nin ilk internet portallarından biri olan Türkport’ta içerik üreticisi olarak çalışmıştır. Daha sonraki yıllarda farklı firmalarda iş yaşamına devam etmiştir. Microsoft Türkiye’de ve Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde farklı pozisyonlarda uzun yıllar görev alan Erkul, 2014-2018 yılları arasında da Samsung şirketinde direktör ve şirket sözcüsü olarak çalışmıştır. Yine bu yıllarda Güney Kore ve Türkiye arasında farklı Ar-Ge ve inovasyon projelerinde yer alıp çeşitli görevler üstlenmiştir. Erkul, Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde inovasyon ve Ar-Ge merkezleri kurulmasında liderlik etmiştir.

Egem Eraslan (Kurucu ve CEO @Midas)

İzmir doğumlu Egem Eraslan, lisans eğitimini Boston Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlamış, iş hayatına Amerika Birleşik Devletlerinde yazılım mühendisi olarak başlamıştır. 2015 senesinde İzmir’in ilk iki dilli (bilingual) okulu olan Eraslan Okulunu kurarak eğitim alanında girişimciliğe atılmıştır. Eraslan Okulu bugün 14.000 m2’lik Mavişehir kampüsünde 900 öğrencisiyle eğitim hayatına devam etmektedir. 2021 yılında Türk ve Amerikan hisse senetlerine kolayca yatırım yapmaya olanak sağlayan Midas’ı kurarak Türkiye’nin ilk yeni nesil yatırım uygulamasını hayata geçirmiştir. 2.5 milyon kullanıcısı ile Türkiye’nin en büyük yatırım platformu olan Midas, Türk ve Amerikan hisseleri, TEFAS fonları ve kripto paralara yatırım imkanı sunmaktadır. Midas 3.5 yıl gibi kısa bir sürede 60 Milyon Dolar girişim sermayesi yatırımı almıştır.

Erkan Yağcıoğlu (CEO @TIBAS Ventures)

Erkan Yağcıoğlu, TIBAS Ventures’da CEO olarak görev almaktadır. 18 yıllık yatırım tecrübesine sahip olan Erkan, 2015 yılında dahil olduğu Türkiye İş Bankası Grubu çatısı altında büyüklüğü 140 milyon ABD Doları’na ulaşan girişim sermayesi fonlarında yöneticilik yapmıştır. Maxis Girişim Sermayesi’nin ve İş Bankası’nın ilk VC fonunun kuruluş ve yönetiminde görev almıştır. Maxis’de dahil olduğu önemli yatırımlar arasında Trendyol, Figopara, Onlayer, Mindsite, CoOne, MentalUP, Kolay İK ve Denebunu yer almaktadır. Kariyerine yatırım bankacılığı alanında başlayan Erkan, İş Bankası Grubu’na dahil olmadan önce 900 milyon ABD Doları büyüklüğündeki şirket birleşme ve devralma işlemlerinde danışman olarak görev almıştır. Bu dönemde Cargill , Georg Fischer ve Smith&Nephew gibi küresel şirketlerin dahil olduğu yatırım projelerinde çalışma fırsatı bulmuştur. Türkiye İş Bankası’nın VC fonu olarak Hollanda’da kurulan TIBAS Ventures, istisnai kuruculara sahip teknoloji girişimlerine yatırım yapmaktadır. Amsterdam ofisiyle küresel girişimlere yatırım yapmanın yanı sıra Türk girişimcilik ekosistemi için bir köprü görevi görmeyi de hedeflemektedir. TIBAS Ventures portföyünde Dataroid, Eatron, Heltia, Huma ve Triomobil gibi Türkiye’nin en başarılı girişimleri yer almaktadır.

Fatih Otluoğlu (CEO @BitHero)

Boğaziçi Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği Lisans ve aynı üniversitede İşletme Yüksek Lisans öğrenimi sonrasında kariyerine yönetim danışmanlığı alanında başlayan Fatih Otluoğlu, bu görevi sırasında stratejik yönetim ve yeniden yapılandırma alanlarında yurt içi ve yurt dışında çok sayıda projeye liderlik etti. Sonrasında Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinde çeşitli yönetim kademelerinde rol aldı. Kariyerine bir süre Almanya’da devam ettikten sonra 2012 yılında Vodafone Türkiye’ye geçti. Burada Strateji Planlama ve İş Geliştirme Direktörlüğü, Pazarlama Direktörlüğü, Ticari Pazarlama ve Cihaz Operasyonları Direktörlüğü görevlerinde bulunan Otluoğlu; 10 yıl boyunca çeşitli ölçekteki büyüme ve pazarlama projelerine liderlik etti. Fatih Otluoğlu, Ekim 2023’ten bu yana BitHero’da CEO’luk görevini yürütmektedir.

Irina Obushtarova (Co-Founder and CEO @The Recursive)

Irina Obushtarova, Güneydoğu Avrupa'daki inovasyon toplulukları için bağımsız medya olan The Recursive'in kurucu ortağı ve CEO'sudur. Profesyonel kariyerine Viyana, Avusturya'da medya sektöründe başladı. Daha sonra Irina, DACH bölgesinde çeşitli yazılım çözümleri için konumlandırma yaparak dijital pazarlamaya geçti. Girişimcilik yolu, 2016 yılında Avusturya'ya taşınan gurbetçiler için bir platform olan WelcomeBuddy'nin kurucu ortağı olduğunda başladı. Ancak Avrupa'daki göç dalgasının Güneydoğu Avrupa'da büyük bir beyin göçüne neden olduğuna dair gözlemleri, yönünü yeniden gözden geçirmesine neden oldu ve Sofya'ya geri döndü. Irina, Viyana Üniversitesi'nden Medya ve İletişim Çalışmaları diplomasına sahiptir; İngilizce, Almanca ve Bulgarca bilmektedir.

İlker Baydar (Genel Müdür @Borusan NEXT)

İlker Baydar, e-ticaret ve dijital dönüşüm alanlarında 20 yılı aşkın deneyime sahiptir. İlker, Borusan Otomotiv Grubu'na katılmadan önce önde gelen şirketlerde (hepsiburada.com, Markafoni.com, Bilyoner.com, Metro AG, Naspers) çeşitli üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Baydar'ın kariyerindeki dönüm noktaları arasında 2006-2008 yılları arasında Şangay'a taşınarak gelişmekte olan pazarlarda küresel stratejiler uygulayarak Metro Çin operasyonlarına liderlik etmek ve 2017-2019 yılları arasında Hollanda'ya taşınarak bir Apax Partners yatırımı olan Wehkamp.nl'nin dijital dönüşümüne liderlik etmek yer almaktadır. Bir girişimci olarak İlker, Borusan Otomotiv Grubu'na katılmadan önce Türkiye'deki ilk premium online yemek dağıtım platformunun kurucu ortağı oldu ve 2020-2022 yıllarında en prestijli melek yatırımcılarla tohum yatırım turuna liderlik etti. İlker, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nden lisans, Sabancı Üniversitesi'nden Executive MBA, HBS'den Global Liderlik Sertifikası, MIT Sloan'dan Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi derecelerine sahiptir. İlker Baydar, an itibarıyla Borusan NEXT'in Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Kutay Konakçı (CMO @Trendyol Group)

Kutay Konakcı, internet sektöründe müşteri ilişkileri yönetimi alanında geniş bir deneyime sahip bir profesyoneldir. Galatasaray Üniversitesi’nde Pazarlama ve Lojistik Yönetimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Bilkent Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği lisans eğitimini tamamlamıştır. İş hayatında analitik beceriler, talep planlama, e-ticaret, endüstri mühendisliği ve planlama konularında uzmanlaşmıştır. Kariyerinde 7 yılı aşkın bir süre Trendyol Group'ta çeşitli üst düzey pozisyonlarda görev yapmıştır. Şu anda CMO olarak çalışmaktadır. Daha önce Trendyol’da dijital etkileşim ve CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) direktörü olarak görev almıştır. Hepsiburada.com'da CRM Müdürü olarak çalışmış ve daha önce ilaç sektöründe tedarik zinciri planlama ve üretim planlama alanlarında deneyim kazanmıştır.

Murat Onuk (Yönetici Ortak @Arz Portföy)

30 yılı aşkın bir süredir teknoloji sektöründe bulunan Murat Onuk, şu anda Arz Portföy'de Yönetici Ortak olarak görev almaktadır. 1993 yılından bu yana bilişim sektöründe çeşitli üst düzey pozisyonlarda çalışmış ve bu süreçte hem yerel hem de uluslararası pazarlarda etkili rol almıştır. 1999-2004 yılları arasında Microsoft Türkiye’de Tüketici Ürünleri Pazarlama Müdürü olarak görev alan Murat Onuk, 2004-2009 yılları arasında Microsoft’un Redmond, ABD’deki genel merkezinde önce EMEA bölgesi, ardından global pazarlardan sorumlu Üst Düzey Pazarlama Yöneticisi olarak çalışmıştır. 2009-2010 yılları arasında TTNET bünyesinde Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken, 2010-2012 yılları arasında Türk Telekom’da strateji, pazarlama ve iş geliştirme konularında Genel Müdür Danışmanı olarak görev almıştır. 2012-2016 yılları arasında çeşitli kuruluşlarda yönetim kurulu üyelikleri ve melek yatırımcılık yaparak, girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmuştur. Ayrıca, Murat Onuk, Takasbank ve TSPB Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Girişim Sermayesi Meclisi Başkan Yardımcısı olarak da aktif görevler üstlenmektedir.

Pelin Gönül Şahin (CEO @Founder Being)

Pelin Gönül Şahin, Founder Being'in CEO'su ve 212 VC'de Girişim Ortağıdır. Avrupa, MENA ve LATAM'da on yılı aşkın deneyimi ile Visa, Orange Business Services, Startupbootcamp ve StartersHub gibi şirketler ve yatırım firmaları için hızlandırma ve inovasyon programları oluşturmuş ve yürütmüştür. Startup ve VC'lerin yüksek basınçlı ortamlarındaki kapsamlı çalışmaları, kurucuların ruh sağlığına yönelik destekte önemli bir boşluğu tespit etmesine yardımcı oldu ve bu da onu Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans yapmaya yönlendirdi. Çeşitli deneyimlerini ve zihinsel esnekliğe olan bağlılığını, kurucuların refahını artırmak ve sürdürülebilir girişimcilik ve yatırım ekosistemlerini beslemek için uygulamaktadır. Klinik Psikoloji ve Uluslararası İlişkiler alanlarında yüksek lisans derecelerine sahip olan Pelin, Türkçe, İngilizce ve İspanyolca bilmektedir. Yeni insanlarla tanışmaktan, mutfak trendlerini keşfetmekten ve uluslararası ağında bir bağlayıcı olarak hareket etmekten büyük keyif almaktadır.

Turan Yurdakul (İş Geliştirme Lideri @Yandex Ads)

Çocukluğundan beri ticarete ilgi duyan Turan Yurdakul’un ilgisi gençlik yıllarında e-ticarete yöneldi. İşletme eğitimi konusunda kararlı olan Yurdakul, Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okudu ve anadal olarak Satış ve Pazarlama'yı seçti. Üniversite döneminde lojistik ve sigorta sektörlerinde kurumsal deneyim kazanırken bir yandan da e-ithalat ve online alışverişle ilgilendi. Mezun olduktan sonra unicorn/decacorn start-up'larında ve çok ünlü teknoloji markalarında farklı pozisyonlarda çalıştı. Şu anda Yandex Ads'te Kıdemli İş Geliştirme Müdürü olarak Türkiye pazarından sorumlu olarak çalışıyor. Yurdakul, akıcı bir şekilde İngilizce konuşmasının yanı sıra sınırlı seviyede İspanyolca ve Almanca da konuşabilmektedir. İkinci üniversitesini ise hobi olarak Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’nde okuyarak bitirdi. Ayrıca sertifikalı bir miksolog olan Yurdakul; müzikten, seyahatten ve bilardo oynamaktan hoşlanmaktadır.

Volkan Biçer (Yönetici Ortak @Ludus Venture Capital)

1984 yılında İstanbul'da doğan Volkan Bicer, mobil uygulama ve oyun sektöründe başarılı bir girişimci ve liderdir. Boğaziçi Üniversitesi'nde Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde lisans eğitimini tamamlamış ve Galatasaray Üniversitesi'nde MBA yapmıştır. Kariyerine Turkcell'de ürün yönetimi ve Yahoo! EMEA'da içerik yönetimi görevleriyle başlamıştır. 2009 yılında Türkiye’nin lider mobil reklam ağı Mobilike’ı kurmuş ve 2015 yılında Los Angeles merkezli AdColony tarafından 30 milyon dolar değerle satın alınmıştır. Bu satın almanın ardından Volkan, AdColony’nin Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika bölgelerinden sorumlu Genel Müdürü olarak görev almış ve şirketin bu bölgelerdeki büyümesini yönetmiştir. 2018 yılında ortaklarıyola beraber Rollic Games’i kurmuş, Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almış ve 2020 yılında Zynga’ya 220 milyon dolar değerle satılma sürecinde yer almıştır; bu satış, mobil oyun tarihindeki en büyük ve en hızlı işlemlerden biri olarak kaydedilmiştir. 2020 yılından bu yana, Volkan Ludus Venture Capital aracılığıyla mobil uygulama ve oyun girişimlerine 25 milyon dolardan fazla yatırım yaparak inovasyonu desteklemeye odaklanmıştır. 2021 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak girişimcilik dersleri vermektedir.

Yahya Ülker (Kurucu ve CEO @Yıldız Ventures)

2016 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Yahya Ülker, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Londra ve İsviçre’de bankacılık ve bisküvi üretimi üzerine çeşitli kuruluşlarda çalıştı. 2018 yılında Yıldız Holding'deki kariyerine başlayan Ülker, Holding'in inovasyon şirketi Northstar Innovation’da görev aldı ve bu süreçte üniversite ve sanayi iş birlikleriyle Holding'in geleceğe yatırımı olan inovasyon projelerinin hayata geçirilmesinde aktif rol oynadı. 2019 yılından bu yana kurucusu olduğu Yıldız Ventures'ta Holding'in stratejisine değer katacak sektörlerde kurum içi girişimleri inkübe etmek ve girişimcilik ekosistemini desteklemek için çalışan ekiplere liderlik etmektedir. Türkiye'nin önde gelen perakende markalarından ŞOK Marketler’de E-Ticaret Lideri görevini başarıyla tamamlayan Yahya Ülker, halen Yıldız Holding ve pladis Global’de Dönüşüm ve Teknoloji Lideri olarak görev yapmaktadır. TÜSİAD, DEİK Dijital Teknolojiler, Yenibirlider Derneği ve Q Angels üyesidir. Ayrıca, Endeavor Türkiye'de Startup Mentorluğu yapmaktadır.

Yiğit Arslan (General Partner @TechOne)

Yüksek lisans eğitimi sırasında ABD’de başladığı finans kariyerinde kurumsal finansman, özel sermaye yatırımları ve menkul kıymet fonları yönetimi gibi farklı alanlarda tecrübe sahibi olma şansını yakalamıştır. Amerika’da teknoloji ve sağlık sektörlerine yatırım yapan Brook Ventures fonunun yönetiminde görev almıştır. Telekom, enerji ve teknoloji sektörlerinde birçok orta ölçekli şirkete kurumsal finansman danışmanlığı verirken aynı zamanda yatırımcı olmuş ve başarılı çıkışlar gerçekleştirmiştir. Arslan, 2008 yılından 2016 yılına kadar sırasıyla İş Yatırım, Rhea Portföy ve Azimut Portföy’de büyüklükleri 20 ila 200 milyon dolar arasında değişen, Türkiye, Avrupa ve Birleşik Devletler’de kurulmuş yatırım fonlarını başarıyla yönetmiştir. 2017 yılından bugüne kadar toplam büyüklüğü 500 Milyon ABD Doları olan girişim sermayesi (özel sermaye ve risk sermayesi) alanında farklı fonlar kurmuş ve yönetmiştir. 2020 yılından itibaren toplam büyüklükleri 90 Milyon ABD Doları olan TechOne, twozero ve Logo Ventures fonlarının kurucu ortaklığını üstlenmiş ve bu fonlar aracılığıyla 50’nin üzerinde startupa yatırım yapmıştır. Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Bentley University İşletme ve Finans yüksek lisans derecesi sahibi olan Yiğit Arslan’ın sektör tecrübesi 10 senedir.

SPONSORLAR

Elmas Sponsor

Türkiye İş Bankası

Platin Sponsorlar

Papara sahibinden.com

Sipay Turkcell

Altın Sponsorlar

BitHero Datadog

MetropolCard Paribu

Yandex Ads Yandex Maps API

Gümüş Sponsorlar

BorusanNext Cenoa

Inveo Ventures SAP

Tiktok for Business

VIP Lounge Sponsoru

Trendyol

Kahve Arası Sponsoru

Mobven

Startup Lounge İş Ortakları

İTÜ ARI Teknokent KWORKS

Medya Partnerleri

Oksijen Platin

Sözcü

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.