Yerli yapay zeka girişimi Novus, 1,5 milyon dolar yatırım aldı

Novus'un 1,5 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Vestel Ventures ve Tacirler Portföy Yönetimi ortaklığıyla yönetilen Gelecek Etki Fonu liderliğinde gerçekleşti.
Yerli yapay zeka girişimi Novus, 1,5 milyon dolar yatırım aldı

İstanbul ve Boston merkezli yapay zeka girişimi Novus'un Inveo Ventures liderliğinde 500 bin dolar yatırım aldığını 2023 yılının Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Novus, aradan geçen 1 yılın ardından yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu. Novus tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 1,5 milyon dolar yatırım aldı.

Novus'un 1,5 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Vestel Ventures ve Tacirler Portföy Yönetimi ortaklığıyla yönetilen Gelecek Etki Fonu liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Sabancı Ventures, Inveo Ventures, DeBa ve uluslararası fonlar yer alıyor. Alınan yeni yatırım ile birlikte Novus'un değerlemesi ise 14 milyon dolara ulaştı.

2022 yılının Ağustos ayında MIT Sandbox ve Google for Startups programlarını başarıyla tamamlayarak hibe ve kredi desteği alan Novus, daha önce Startup Wise Guys’tan yatırım da almıştı.

Novus, aldığı yatırımla birlikte yeni yapay zeka ürünü olan DOT'u piyasaya sürmeyi hedefliyor. DOT, işletmelerin büyük dil modellerinin tam potansiyelini kullanmalarını sağlayacak şekilde tasarlanmış, gelişmiş bir yapay zeka platformu olarak ön plana çıkıyor.

Novus Kurucu Ortağı ve CEO’su Rıza Egehan Asad tarafından aktarılan bilgilere göre DOT, yapay zeka ajanları arasındaki iletişimi mümkün kılarak, kullanıcıların kodlama yapmadan yeni ajanlar oluşturmasına olanak tanıyor. Asad, 100’den fazla yapay zeka ajanı ve modeli barındıran ve ajanlar arası iletişimi mümkün kılan DOT platformunu global pazarda duyurmayı hedeflediklerini de aktardı.

Türkiye'nin yapay zeka alanında dünya çapında tanınan bir ülke olmasını hedefleyen Novus, etik yapay zeka teknolojilerini herkes için ulaşılabilir kılmak için bu alandaki araştırmalarını sürdürmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.