Novus, Inveo Ventures liderliğinde 500 bin dolar yatırım aldı

Novus, Inveo Ventures liderliğinde Startup Wise Guys, Venture Lane ve Aegan Ventures’ın katılımıyla gerçekleşen yatırım turunda 500 bin dolar yatırım aldı.
Novus, Inveo Ventures liderliğinde 500 bin dolar yatırım aldı

Yapay zeka ve NLP teknolojileri ile kurumsal şirketlere içerik ve analiz çözümleri sunan Novus, Inveo Ventures liderliğinde 500 bin dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turuna, Estonya merkezli Startup Wise Guys, ABD merkezli Venture Lane ve Aegan Ventures katılım gösterdi. 

Hatırlarsanız, Novus'un 2022 yılında Startup Wise Guys’tan 4,5 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. İstanbul ve Boston merkezli Novus, geliştirdiği NLP (Natural Language Processing–Doğal Dil İşleme) teknolojileriyle kullanıcılarına saniyeler içerisinde güncel, özgün ve doğrulanmış metinler sunuyor. 

Novus, aldığı bu yeni yatırımı yapay zeka alanında çözümler geliştirmeyi sürdürmek ve küresel ölçekte genişlemek için kullanacak. Girişimin paylaştığı bilgilere göre Novus, yatırımla birlikte global açılım stratejilerini güçlendirecek, ekibini büyütecek ve yapay zeka alanında önemli projeler geliştirecek.

Girişim, 2022 yılının Ağustos ayında MIT Sandbox ve Google for Startups programlarını başarıyla tamamlayarak hibe ve kredi desteği almıştı. Novus, son dönemlerde yıldızı parlayan yapay zeka alanında öncü kurumlardan biri olmayı hedefliyor.

Novus Kurucu Ortağı ve CEO’su Rıza Egehan Asad, yapay zeka devrimine dikkat çekerken, girişime dair öne çıkan verileri ve gelecek planlarını paylaştı:

“Tüm dünyanın içinden geçtiği yapay zekâ devrimine sıfır noktasında tanık olmuş bir ekip olarak, sürecin bir parçası olmaktan dolayı çok heyecanlıyız.

Yerli bir girişim olarak attığımız adımlar gelecek dönemler için bizlere daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Yapay zekâ alanındaki bilgi birikimimizle alanın açık kaynak kodlu teknolojilerine katkımızı da en son geliştirdiğimiz ve tescili bize ait olan SEO odaklı dil modelimizle bir kez daha sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

Gedik Yatırım ve ana ortağı Inveo Yatırım Holding tarafından kurulan Inveo Ventures Genel Müdürü Haluk Nişli ise grubun mevcut girişimlerine yaptığı yatırımların yanı sıra yeni dönemde açıklayacağı yatırımlarla birlikte ekosistemin önemli yatırımcılarından birisi olmayı hedeflediklerine vurguladı:

“Kurulduğumuz ilk günden bu yana belirli bir strateji dahilinde hareket etmeye ve Türkiye startup ekosistemi içerisinde yer alan tüm paydaşlara dokunmaya çalışıyoruz. Novus da bu süreç içerisinde tanıştığımız, özellikle yapay zekâ yatırım trendini yakalayabilmemize olanak tanıyan ve en önemlisi faaliyet gösterdiği sektörde öncü olabilecek bir potansiyeli olduğunu düşündüğümüz girişimlerden bir tanesiydi. Ekibi ve teknolojisiyle Inveo ekosistemine de değer yaratabileceğine inandığımız Novus portföy girişimlerimizin sadece yerel pazarlarla kalmayıp global pazarlarda da ses getirici etki yaratması arzumuzu gösterebilecek nitelikte bir girişim.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.