SoftBank, OpenAI’a 500 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyor

OpenAI, 6,5 milyar dolarlık yatırım turunu kapatmayı hedefliyor. Apple'ın çekilmesi sonrası SoftBank, 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.
SoftBank, OpenAI’a 500 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyor

Bu haftanın başında OpenAI'ın 6,5 milyar dolar toplaması beklenen bir yatırım turunu kapatmak üzere olduğunu ve Apple'ın son anda bu yatırımdan çekildiğini sizlere aktarmıştık. Buna bağlı olarak SoftBank, OpenAI’a 500 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyor. Bu yatırım, OpenAI’ın değerini 150 milyar dolara çıkaracak. 

Yatırım turunun toplamda 6,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor ve bu turun önümüzdeki hafta kapanması öngörülüyor. SoftBank, yatırımı dönüştürülebilir tahvillerle gerçekleştirecek.

Apple, bu yatırım turundan son anda çekildiği için, nedenini açıklamayan şirketin bu kararı, OpenAI ile olan iş birliğini belirsizleştiriyor. 6,5 milyar dolarlık yatırım turunun diğer yatırımıcıları arasında Microsoft, Tiger Global ve Thrive Capital da yer alacak. Microsoft’un daha önce OpenAI’a 13 milyar dolar yatırım yaptığını hatırlatalım. Şirket, 1 milyar dolarlık yatırım daha ekleyeceğini açıkladı.

OpenAI, bu yıl 3,7 milyar dolar gelir elde etmeyi bekliyor. Bunun yanı sıra şirketin 2024 için hedefi 11,6 milyar dolar. Şirket, başlangıçta kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyet gösterirken, artık kar amacı güden bir yapıya geçmeyi planlıyor.

Öte yandan, Apple’ın son anda bu yatırım turundan çekilmesinin sektördeki dinamiklerin değişmesine ve yatırımcıların stratejilerini gözden geçirmesine yol açabileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.