Snapchat, seyahat geçmişini gösteren Footsteps özelliğini iOS kullanıcılarına açıyor

Footsteps, Snap Map'ten faydalanarak, dünyanın hangi bölgelerini gördüğünüzü ve nerelere seyahat ettiğinizi gösteriyor. 
Snapchat, seyahat geçmişini gösteren Footsteps özelliğini iOS kullanıcılarına açıyor

Şimdiye kadar Snapchat+ abonelerine sunulan Footsteps özelliği yakında tüm iOS kullanıcılarına açılacak. Footsteps, Snap Map'ten faydalanarak, dünyanın hangi bölgelerini gördüğünüzü ve nerelere seyahat ettiğinizi gösteriyor. 

Footsteps'i ilk kez kullanıyorsanız, ilk adımlarınız Anılar'ınızdaki Snap'lerden alınacak. Bu anlamda geçmiş seyahatlerinizin de Footsteps'e dahil edildiğini söyleyebiliriz. Ancak ilk kullanımın ardından Snapchat, Footsteps'inize eklemek için daha fazla Anı'dan yararlanmayacak. Bunun yerine özellik, konum verilerini kullanarak seyahatlerinizi takip edecek. Eğer, konumunuzun arkadaşlarınıza gösterilmesini engelleyen Hayalet Modu açıksa, Footsteps'in çalışmayacağını belirtelim. 

Bu yeni özellik sayesinde uygulama şehrinizin yüzde 40,4'ünü keşfettiğinizi gösterebilir ya da yeni bir ülkeye seyahat ettiyseniz, uygulama size Amsterdam'ın yüzde 7'sini keşfettiğinizi belirtebilir.

Söz konusu yüzdeler, Snap'leri çektiğiniz ve kaydettiğiniz farklı yerlere dayanmakta. Yüzdelerin Snapchat kullanımıyla da yakın bir ilişkisi bulunmakta. Gezi esnasında ne kadar içerik üretiyorsanız, yüzdeler de o kadar yüksek olabilir.

Öte yandan ilerleyen dönemde, seyahat ettiğiniz yere bağlı olarak Harita üzerinde gerçek ayak izlerini göstermek için konum verilerini kullanılacak. Yalnızca sizin tarafınızdan görülebilen ayak izlerini, profilinizdeki “Ayarlar” üzerinden kaptabilirsiniz. Aynı şekilde Footsteps verilerinizi temizleyebilmeniz de mümkün.

Snapchat özellik kapsamında seyahatlerinizi sergileyen özel bir çıkartma da sunuyor. Şirket, bu özelliği yakında Android kullanıcılarına da sunmayı planlıyor. 

Snapchat'in Instagram ve TikTok ile rekabetinde Snap Map ile farklılaşmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Şirketin Footsteps dahil olmak üzere Snap Map'e eklediği her özellik, Snapchat'in özgünlüğünü perçinliyor. Instagram'ın yakın zamanda bir “Arkadaşlar Haritası” özelliği geliştirdiğini doğrulaması ise bu özgünlüğün yakın zamanda sarsılacağını gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.