Yapay zeka destekli sağlık girişimi Mindpeak, 15.3 milyon dolar yatırım aldı

Almanya merkezli Mindpeak'in 15.3 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna ZEISS Ventures and InnoVentureFund ortaklaşa liderlik etti.
Yapay zeka destekli sağlık girişimi Mindpeak, 15.3 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli sağlık girişimi Mindpeak, 15.3 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin15.3 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna ZEISS Ventures and InnoVentureFund ortaklaşa liderlik etti. Almanya merkezli Mindpeak'in yatırım turunda AI.FUND, the European Innovation Council Fund yer aldı. 

Şirket, yeni gelen yatırımı yapay zeka destekli histopatolojik çözümlerinin ürün geliştirmesini ve iyileştirilmesini desteklemek için kullanacağını açıkladı. Histopatolojinin dokuların uygun boyalarla boyandıktan sonra mikroskop altında incelenmesi anlamına geldiğini hatırlatalım. 

2018 yılında Felix Faber ve Tobias Lang tarafından kurulan Mindpeak, yapay zeka tabanlı histopatolojik analizler üzerine odaklanıyor. Şirket, patolojistlerin dokuları daha hızlı ve doğru bir şekilde teşhis etmelerine yardımcı olarak kanser tedavisinde sonuçları iyileştirmeyi amaçlıyor. Buna paralel olarak Mindpeak'in geliştirdiği teknolojiler, hasta sonuçlarını iyileştiriyor ve tedavi süreçlerini optimize ediyor. 

Bu çözümler, dokuların histolojik ve immünohistokimyasal analizlerini yaparak, klinik laboratuvarların verimliliğini artırmakta ve tanısal güveni güçlendiriyor. Mindpeak'in geliştirdiği platform, dünya genelindeki klinik laboratuvarlar ve biyofarma şirketlerine destek vererek, kanser tedavisinde hastaların daha iyi sonuçlar almasına yardımcı oluyor.

Şu ana kadar 30 binden fazla kişinin hastalığını teşhis etti. Öte yandan şirket, insan hatasını en aza indirerek patologların daha fazla vaka ile ilgilenmesine olanak tanıyor. Dolayısıyla laboratuvarların verimliliği de artıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.