Visa, yapay zeka destekli ödeme koruma teknolojisi sunan Featurespace'i satın alıyor

Visa tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yapay zeka ile birlikte ödeme koruma teknolojisi geliştiren Featurespace'i satın alıyor.
Visa, yapay zeka destekli ödeme koruma teknolojisi sunan Featurespace'i satın alıyor

Finans dünyasının en önemli firmaları arasında yer alan Visa'nın üretimsel yapay zeka şirketlerine 100 milyon dolar yatırım yapacağını geçtiğimiz yıl sizlere aktarmıştık. Visa, aradan geçen 1 yılın ardından yapay zeka odaklı yeni bir satın alma ile karşımıza çıktı.

Visa tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yapay zeka ile birlikte ödeme koruma teknolojisi geliştiren Featurespace'i satın alıyor. Visa ve Featurespace arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bildi açıklanmadığını da ekleyelim. Şirkete yakın kaynaklara göre ise satın alma 700 ila 950 milyon dolar büyüklüğünde. 

Söz konusu satın alma işleminin gerekli onayların alınmasının ardından 2025 yılında tamamlanması bekleniyor. Visa tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Featurespace'i dolandırıcılık tespiti ve risk skorlama alanlarında sunduğu çözümleri geliştirme hedefiyle satın aldı.

2008 yılında Bill Fitzgerald ve David Excell tarafından Cambridge'de kurulan Featurespace, sunduğu yapay zeka teknolojisi ile birlikte gerçek zamanlı bir şekilde ödemeleri koruyabiliyor. Featurespace'in bugüne kadar pek çok yatırım aldığını da ekleyelim. Toplamda 108 milyon dolar yatırım toplayan girişimin yatırımcıları arasında ise Imperial Innovations, TTV Capital, Highland Europe, Future Fifty, Insight Partners, MissionOG ve Chrysalis Investments bulunuyor.

Featurespace’in müşterileri arasında ise HSBC, NatWest, TSYS, Worldpay, Danske Bank, Edenred, Permanent TSB ve Akbank gibi önemli firmalar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.