New HR Summit 2024'te teknoloji ile insan odaklı dönüşümü konuştuk

Global IT Bilişim Hizmetleri Satış Direktörü Taylan Çiçek "Çalışan Deneyiminin Geleceği: Teknoloji ile İnsan Odaklı Dönüşüm" adlı sunumuyla sahnedeydi.
New HR Summit 2024'te teknoloji ile insan odaklı dönüşümü konuştuk

İnsan Kaynakları Dünyası’nın nabzını tutan New HR Summit'te, gün içinde çalışan deneyiminden İK'nın dönüşümüne, beceri setleri ve yapay zeka uygulamalarından işe alımın geleceğine, beceri bazlı işe alımdan teknoloji şirketlerinin İK haritasına birçok konuyu gündemimize aldık ve almaya devam ediyoruz.

Konferansımızda, Global IT Bilişim Hizmetleri Satış Direktörü Taylan Çiçek "Çalışan Deneyiminin Geleceği: Teknoloji ile İnsan Odaklı Dönüşüm" adlı sunumuyla sahnedeydi.

Teknoloji gözüyle bakıldığında insan kaynaklarındaki değişimleri görmenin mümkün olduğunu söyleyen Çiçek, Dijital dönüşüm çağında ortaya dijital karmaşıklık çıkabildiğini belirtti. "Pandemi öncesi çalışma ve pandemi sonrası çalışma diye bir gerçek var." diyen Taylan Çiçek, hibrit çalışmaya birlikte otomasyon süreçlerinin hızlandığını ve yapay zekanın da bu dönemde daha fazla gündemde olduğunu söyledi.

Global raporlara bakıldığında yapay zekadan kaçış olmadığına, yapay zekanın iş yapış şeklimizin içinde olacağına değinen Çiçek, iş başvurularına bakıldığında veya işe alım kriterleri gözlemlendiği zaman yapay zekanın dahil olduğu ilanların daha revaçta olduğunun görüldüğünü belirtti. 

Çiçek, iş süreçleri otomasyona dönüştükçe sadece işverenlerin ve çalışanların memnun olmadığını, aynı zamanda bunun birçok alanda fayda sağladığını söyledi. Bu şekilde dijital dönüşüm yaşandığında, belirli kurumlarda işten ayrılmaların azaldığının altını çizen Taylan Çiçek, işveren anketlerinin pozitif yönde etkinlendiğini açıkladı.

Gün sonunda hepimiz için en önemli noktanın "insan" olduğunu söyleyen Taylan Çiçek, böyle geri dönüşlere insana verilen değerin ortaya çıkabildiğini söyleyerek konuşmasına devam etti. İnsan odaklı bir yaklaşımla çalışanın korumanın daha kolay olduğunu belirten Çiçek, bu yaklaşımla beraber çalışan bağlılığında yüzde 30'a yakın bir artış gördüklerini, başarıların sürdürülebilir hale geldiğini ve tüm bunların sonunda da insanların iş-yaşam dengesinin korunabildiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.