New HR Summit 2024'te çalışan deneyimini yeniden tasarlamanın önemini konuştuk

FutureBright Group Kurucu Ortağı Başak Abdula ve Pluxee Türkiye İş Geliştirme, Ürün ve İş Ortaklıkları Genel Müdür Yardımcısı Berna Şamiloğlu ile çalışan deneyimini konuştuk.
New HR Summit 2024'te çalışan deneyimini yeniden tasarlamanın önemini konuştuk

İnsan Kaynakları dünyasının nabzını tutan New HR Summit 2024, Wyndham Grand İstanbul Levent'te tüm hızıyla devam ediyor. Konferansımızda Gözde Ulukan moderatörlüğünde gerçekleşen Çalışan Deneyimini Yeniden Tasarlamak: Yan Haklarda Kişisel Çözümler Çağı adlı panelin katılımcıları FutureBright Group Kurucu Ortağı Başak Abdula ve Pluxee Türkiye İş Geliştirme, Ürün ve İş Ortaklıkları Genel Müdür Yardımcısı Berna Şamiloğlu idi.

Panelde iş dünyasının hızla değişen dinamiklerle evrim geçirirken, çalışanların ve insan kaynakları profesyonellerinin beklentilerine dikkat çekilerek beklentilerin arttığı söylendi.

Şamiloğlu, "Şirketlerin güçlenerek sürdürülebilir bir performansa ulaşabilmesi için en önemli unsurlardan biri, çalışanların mutluluğu. Çalışanların şirket dışındaki yaşamlarını anlamak, pandemi sonrası daha da önemli hale geldi. Yapılan işte anlam aramak, çalışanların motivasyonunu artırıyor. Teknolojinin gücü, bu süreci kişiselleştirerek daha etkili hale getirebiliyor" diyerek süreci özetledi.

Bu bağlamda Berna Şamiloğlu, yan haklar alanında yenilikçi bir yaklaşım sergileyerek insan kaynakları profesyonellerini bilgilendirme misyonlarını sürdürdüklerini belirtti. Bir taraftan katılımcılar, yan hakların dünyasındaki son gelişmeleri ve şirketlerin bu alana bakış açısına değindi. 

"Çalışanlar iş dünyasında hayattan kopuk hissediyor"

Ardından Başak Abdula, Pluxee'nin farklı araştırma yöntemlerini ve bu araştırmalardan elde edilen ilginç sonuçları paylaştı. Abdula, son zamanlarda çalışanlar açısından derinlerde neler olup bittiğini düşünmenin çok önemli olduğunu belirtti.  Günümüz çalışma hayatının, çoğu zaman hayallerindeki ideal iş yerinden oldukça uzak olduğunu dile getirdi.

Araştırmanın sonucuna göre çalışanlar, iş dünyasında hayattan kopuk hissediyor. Abdula, şirketlerin çalışanlarını yalnızca sekiz saat boyunca sadece iş yapan bireyler olarak gördüğünü, ancak çalışanların bir bütün olarak anlaşılmak istediklerini belirtti.

Başak Abdula, araştırmada 5 binden fazla görsel ve 7 bin içerik ile bunların temalarla kategorize edildiğini paylaştı. Binlerce beyaz yakalı çalışanın, iş hayatında anlam ve bütünlük aradığını, hayatı ertelemek istemediklerini ifade etti.

Berna Şamiloğlu, çalışanları mutlu etmenin formülünü ifade ederek Pluxee’nin sunduğu esnek yan hak platformunu tanıttı. Şamiloğlu, insanları bir bütün olarak görmek, çalışma hayatında oldukça önemli olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Çalışanların duyguları, endişeleri ve algılanma biçimleri, onların genel mutluluğunu ve verimliliğini doğrudan etkiliyor. Bu nedenle, işverenlerin çalışanlarının her anında yanında olması büyük bir değer taşıyor. Ancak işverenlerin karşılaştığı temel zorluklar da yok değil. Farklı çalışan beklentilerini anlamak, işveren markasını güçlendirmek, operasyonel iş yükünü yönetmek ve çalışanlara sağlanan değerin hissedilmesini sağlamak, işverenler için önemli meselelerdir. Bu değerlerin bütünsel olarak algılanması, sürecin en kritik noktalarından biri."

Şamiloğlu, Pluxee'nin son zamanlarda yeni bir marka dönüşümü yaşandığını belirtti. Pluxee'nin esnek yan hak yönetimi konusunda bu dönüşümün öncüsü olduğunu ifade etti. Berna Şamiloğlu, "Çalışanların ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilmek için tasarlanan Pluxee, işveren markasını güçlendirmeye ve çalışan memnuniyetini artırmaya yönelik yenilikçi çözümler sunuyor. Bu sayede, çalışanlar kendilerini daha değerli hissediyor ve iş ortamında bütüncül bir destek sağlanıyor" dedi.

Son olarak teknolojik ve ekonomik gelişmelerin iş dünyasındaki yansımalarını tartışarak esnek yan hak platformunun sağladığı kolaylıkların önemine de değindi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.