Elektrikli ve otonom uçaklar geliştiren Pyka, 40 milyon dolar yatırım aldı

Pyka'nın 40 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Obvious Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Piva Capital, Prelude Ventures, Metaplanet Holdings ve Y Combinator yer alıyor.
Elektrikli ve otonom uçaklar geliştiren Pyka, 40 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli ve otonom uçaklar geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Pyka'nın 11 milyon dolar yatırım aldığını 2019 yılında sizlere aktarmıştık. 2022 yılında ise 37 milyon dolar yatırım alan Pyka, yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu. Pyka tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı.

Pyka'nın 40 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Obvious Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Piva Capital, Prelude Ventures, Metaplanet Holdings ve Y Combinator yer alıyor. Alınan 40 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Pyka'nın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 88 milyon dolara ulaştı. Pyka, aldığı yeni yatırımı elektrikli ve otonom uçaklarının geliştirme sürecini hızlandırmak için kullanacağını da duyurdu.

2017 yılında Chuma Ogunwole, Kyle Moore, Michael Norcia ve Nathan White tarafından San Francisco'da kurulan Pyka, tamamen elektrikli ve otonom hava araçları geliştiriyor. Pyka tarafından geliştirilen hava araçları genellikle tarım sektöründe ilaçlama için kullanılıyor. Pyka tarafından geliştirilen Pelican Spray isimli uçak modeli, uçarken ilaç püskürtmesi gerçekleştirebiliyor.

Odağına sadece tarım ilaçlamasını almayan Pyka, kargo ve taşımacılık için Pelican Cargo isimli bir model daha geliştiriyor. Pelican Cargo modeli, uzun menzilli ve havaalanı dışında operasyon yapabilen büyük ölçekli otonom bir elektrikli kargo uçağı olarak ön plana çıkıyor. 320 km menzile sahip olan Pelican Cargo, maksimum 180 kilo ağırlığa sahip yük taşıyabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.