OpenAI Academy, yapay zeka odaklı geliştiricilere ve kuruluşlara yatırım yapacak

OpenAI Academy, düşük ve orta gelirli ülkelerdeki geliştiricilere 1 milyon dolarlık API kredisi verecek. 
OpenAI Academy, yapay zeka odaklı geliştiricilere ve kuruluşlara yatırım yapacak

Geçen yıl OpenAI, OpenAI Startup Fund ile yapay zeka girişimlerine 175 milyon dolardan fazla yatırım yapma planıyla gündeme gelmişti. Şimdi de OpenAI yapay zekadan yararlanan geliştiricilere ve kuruluşlara yatırım yapacak olan OpenAI Academy'yi duyurdu.

Şirketin paylaştığı bilgilere göre; akademi, yapay zekanın dönüştürücü potansiyelinin dünya çapında çeşitli topluluklar için erişilebilir ve faydalı olmasını sağlayacak. Şirket bunun için düşük ve orta gelirli ülkelerdeki geliştiricilere 1 milyon dolarlık API kredisi verecek. 

OpenAI API kredilerinin yanı sıra kuluçka merkezleri ve yarışmalarına ev sahipliği yapacağını belirtiyor. Bunların yanında şirket, geliştiriciler ve yapay zekadan yararlanan misyon odaklı kuruluşlar için uzmanları da akademi bünyesinde barındıracak. 

OpenAI Academy ile şirketin küresel bir geliştirici ağı oluşturmaya odaklandığını söyleyebiliriz. OpenAI, katılımcıları birbirine bağlayarak, güçlü bir topluluk oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca OpenAI, öne çıkan kuruluşlara hedefli yatırım sağlamak için hayırseverlerle ortaklaşa yarışmalar ve inkübatörler ortaya koymayı planlıyor.

OpenAI, duyurusunda “düşük ve orta gelirli ülkeler” listesine hangi ülkeleri dahil ettiğini belirtmiyor. Öte yandan söz konusu kategorilerin Dünya Bankası'nın da kişi başına düşen gayri safi milli gelire dayalı olarak kullandığı kategoriler olduğunu belirtelim. Böyle bakıldığında ABD ve birçok Avrupa ülkesi yüksek gelirli iken, Sahra Altı Afrika ve Güney Asya'daki birçok ülke, düşük ve alt-orta gelir kategorilerine giriyor. Buna Afganistan, Bangladeş ve Angola gibi ülkeleri de ekleyebiliriz. Aslına bakarsanız, tüm ülkelerin yüzde 63'ü alt veya orta gelirli (LMIC) olarak kabul ediliyor. Bu da yaklaşık 137 farklı ülkeye denk geliyor. OpenAI'ın tüm bu ülkeleri hedeflemesi pek olası değil, bu nedenle ilk olarak odaklanacağı ülkeler tam bir merak konusu. 

OpenAI, yerel yapay zeka yeteneklerinin geliştirilmesine yatırım yapmanın, sağlık, tarım, eğitim ve finans gibi sektörlerde ekonomik büyümeyi ve yeniliği teşvik edeceğine dikkat çekiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.