Yerli girişim Memotive, 4 milyon dolar değerleme ile Arz Portföy’den yatırım aldı

Memotive, Arz Portföy’den 4 milyon dolar değerleme ile yatırım aldığını açıkladı. Şirket, bu yatırımla birlikte Türkiye’deki varlığını güçlendirirken, global pazarda büyümeyi de hedefliyor. 
Yerli girişim Memotive, 4 milyon dolar değerleme ile Arz Portföy’den yatırım aldı

İnsan Kaynakları (İK) ve İdari İşler operasyonlarını tek bir platformda birleştiren Memotive, Arz Portföy’den 4 milyon dolar değerleme ile yatırım aldığını açıkladı. Şirket, bu yatırımla birlikte Türkiye’deki varlığını güçlendirirken, global pazarda büyümeyi de hedefliyor. 

Memotive, 2022 yılında Workup Girişimcilik Programı’nın 10. dönemine seçilen 9 girişim arasında yer almıştı. 2023 yılında ise Memotive, 4 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Girişimin 2023 yılındaki yatırım turuna, Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter, Yeşilova Holding icra kurulu başkanı Ahmet Yalçın Yeşilova, Yeşilova Holding yönetim kurulu üyesi Yasemin Yeşilova Muştucu, Ark Pres Kemerleri A.Ş., Kurt & Partners Avukatlık Bürosu kurucu ortakları Özlem Kurt ve İzzet Gürler, Fatma Aydoğdu, Durak Tekstil yönetim kurulu üyesi Efe Oran ve Emre Mustafa İdemen katılmıştı. 

Girişimin faaliyet alanı

2021 yılında kurulan Memotive, beyaz yaka ve mavi yaka ayrımı yapmaksızın tüm çalışanlar için kullanıcı dostu bir platform geliştirdi. Memotive, İK ve İdari İşler süreçlerini dijitalleştirmenin yanı sıra, farklı yazılımlarla entegre olarak çalışıyor. Böylece girişim, firmaların yeni yazılımlara geçiş sürecindeki endişelerini ortadan kaldırıyor. 

Girişimin öne çıkan verileri 

Girişimin paylaştığı bilgilere göre; Memotive başlangıçta Ar-Ge çalışmalarını 3500 kişilik bir çalışan havuzunda tamamladı. Paylaşılan bilgilere göre girişim, kuruluşundan itibaren her çeyrekte 3 kat büyüme kaydetti. Platform, girişimin portföyündeki firmalar arasında yüzde 90’nın üzerinde aktif kullanım oranına sahip. 

Memotive’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Duygu Aynur, 2023 yılında başarılı bir melek yatırım turunu tamamladıklarını hatırlatırken, sektördeki güçlü firmaları müşterileri arasına kattıklarını belirtti. Aynur, Arz Portföy’ün yaptığı yatırımın şirketin global arenaya açılımını hızlandıracağını ve bu desteğin, Memotive’in vizyonunu genişletme yolunda kritik bir adım olduğunu sözlerine ekledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.