Siber güvenlik girişimi Picus Security, 45 milyon dolar yatırım aldı

Picus Security'nin 45 milyon dolarlık yatırımı Riverwood Capital liderliğinde gerçekleşti. Şirketin yatırım turunda Earlybird Digital East Fund yer aldı.
Siber güvenlik girişimi Picus Security, 45 milyon dolar yatırım aldı

Yerli siber güvenlik girişimi Picus Security'nin Mastercard'dan yatırım aldığını 2022 yılının Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Şirket, yeni bir yatırım haberiyle gündeme geldi. 

Picus Security, Riverwood Capital liderliğinde 45 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin yatırım turunda Earlybird Digital East Fund da yer aldı. Picus’un toplam yatırım miktarı ise 80 milyon dolara ulaştı. Picus Security, yeni gelen yatırımı ürün inovasyonunu geliştirmek, uluslararası operasyonlarını genişletmek ve satış-pazarlama stratejilerini güçlendirmek için kullanacağını açıkladı. 

2013 yılında Aycan İrican, Hamdi Alper Memiş, Süleyman Özarslan ve Volkan Ertürk tarafından San Francisco'da kurulan Picus, siber saldırı simülasyonu teknolojileri alanında faaliyet gösteren siber güvenlik şirketi olarak hizmet veriyor.

Şirket, otomatik sızma testleri gerçekleştirerek, bir kuruluşun güvenlik açıklarını belirliyor. Bu testler, insan müdahalesine gerek kalmadan sistemlerin güvenlik zafiyetlerini hızlı bir şekilde tespit ediyor. Gerçek hayatta olabilecek saldırı senaryolarını taklit ederek güvenlik ekiplerinin bu tür durumlarla nasıl başa çıkabileceklerini test ediyor. Bu süreç, güvenlik açıklarını kapatmanın yanı sıra, güvenlik politikalarının etkinliğini de değerlendiriyor.

Picus Security; siber güvenlik ekiplerine, çeşitli bağımsız güvenlik araçlarından gelen verileri bir araya getirerek daha net bir siber risk resmi sunuyor. Bu, kuruluşların kritik güvenlik açıklarını önceliklendirmesine ve bu açıkları doğrulamasına yardımcı oluyor.

Şirket, Güvenlik Doğrulama Platformu aracılığıyla gerçekleştirilen bu simülasyonlarla müşterilerinin siber risklerini azaltmalarına yardımcı oluyor.

Picus Security'nin CEO'su Alper Memiş, şirketin başarısının Türk teknoloji ekosisteminin küresel gücünü gösterdiğini belirterek, kuruluşların geleneksel zafiyet yönetimi yerine daha etkili yaklaşımlar aradığını ve önümüzdeki 12-18 ayda yeni maruziyet yönetimi teknolojilerini uygulamayı planladıklarını ifade etti.

Riverwood Capital'ın Kurucu ve Yönetici Ortağı Francisco Alvarez-Demalde, Picus'un yapay zeka ve makine öğrenimi yetenekleriyle siber güvenliği dönüştürdüğünü belirterek bu teknolojilerin güvenlik açıklarını daha verimli tespit etmeye yardımcı olduğunu vurguladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.