Yerli siber güvenlik girişimi Picus Security, Mastercard'dan yatırım aldı

Picus tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, finans ekosisteminin en önemli isimleri arasında bulunan Mastercard'dan stratejik bir yatırım aldı. 
Yerli siber güvenlik girişimi Picus Security, Mastercard'dan yatırım aldı

Girişim ekosisteminin en önemli alanlarından biri haline gelen siber güvenlik çözümler, büyük markaların dikkatini çekmeye devam ediyor. Yerli siber güvenlik şirketi Picus Security'nin Earlybird'den 5 milyon dolar yatırım aldığını 2019 yılının Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Girişim, geçtiğimiz yıl ise B serisi yatırım turunu 24 milyon dolar fonlama ile kapattı.

Edindiğimiz bilgilere göre Picus Security, yeni bir yatırım aldı. Picus tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, finans ekosisteminin en önemli isimleri arasında bulunan Mastercard'dan stratejik bir yatırım aldı. 

Picus Security'nin tam olarak ne kadar yatırım aldığı veya yatırımın hangi değerleme üzerinden gerçekleştiği ile ilgili finansal bilgiler ise paylaşılmadı

2013 yılında Aycan İrican, Hamdi Alper Memiş, Süleyman Özarslan ve Volkan Ertürk tarafından San Francisco'da kurulan Picus, siber saldırı simülasyonu teknolojileri alanında faaliyet gösteren yerli siber güvenlik şirketi olarak hizmet veriyor. 

Mastercard tarafından gerçekleştirilen stratejik yatırımın şirketin yeni siber saldırı simülasyonu ve değerlendirme platformu Cyber ​​Front ile birlikte duyurulduğunu da ekleyelim. Cyber ​​Front platformu Mastercard ve Picus iş birliği ile hayata geçirildi. 

Mastercard'ın büyüyen Siber Güvenlik ve Risk danışmanlığı uygulamasının bir parçası olarak görev yapacak olan Cyber ​​Front platformu işletmelerin ve hükümetlerin siber güvenlik ile ilgili operasyonel dayanıklılıklarını geliştirmelerine yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.