Elektrikli araçlar için motorlar geliştiren DeepDrive, 30 milyon euro yatırım aldı

Almanya merkezli DeepDrive'ın 30 milyon euroluk B serisi yatırım turuna Leitmotif liderlik etti. Şirketin yatırım turunda BMW i Ventures, co-pace, UVC Partners ve Bayern Kapital yer aldı. 
Elektrikli araçlar için motorlar geliştiren DeepDrive, 30 milyon euro yatırım aldı

Elektrikli araçlar üzerine odaklanan DeepDrive, 30 milyon euro yatırım aldı. Şirketin 30 milyon euroluk B serisi yatırım turuna Leitmotif liderlik etti. Almanya merkezli DeepDrive'ın yatırım turunda BMW i Ventures, co-paceUVC Partners ve Bayern Kapital yer aldı. Şirket, yeni gelen yatırımı iç üretim hatları kurulumu yapmak, teknoloji geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

2021 yılında, Felix Poernbacher ve Stefan Ender tarafından kurulan şirket, temelde elektrikli araçlar için yüksek verimli elektrik motorları geliştiriyor. DeepDrive, Dual Rotor adlı ürünüyle geleneksel elektrik motorlarına göre yüzde 20 daha fazla enerji verimliliği sunuyor.

Bu sayede otomobil üreticileri daha uygun fiyatlı ve uzun menzilli elektrikli araçlar geliştirebiliyor. DeepDrive’ın motorları, 800 km’ye kadar menzil sunabilen elektrikli araçların geliştirilmesine olanak tanıyor. 

Şirket, dünyanın en büyük 10 otomobil üreticisinden 8'i ile iş birliği yapıyor. DeepDrive’ın geliştirdiği motor teknolojisi, her bir araç başına yaşam döngüsü boyunca 5 ton kadar CO2 emisyonunu tasarruf etme potansiyeline sahip.

DeepDrive, 2028 yılında ilk büyük ölçekli elektrik motor projelerini piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirket, bu projelerle yüksek verimlilik ve maliyet etkinliği ile dikkat çekerek elektrikli araç pazarında önemli bir yer edinmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.