Kuantum teknolojileri geliştiren Qubitrium, ACT Venture Partners’tan 1,5 milyon euro tohum yatırım aldı

Qubitrium tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, ACT Venture Partners’tan 1,5 milyon euro tohum yatırım aldı.
Kuantum teknolojileri geliştiren Qubitrium, ACT Venture Partners’tan 1,5 milyon euro tohum yatırım aldı

Kuantum kriptografisi, iletişim ve kuantum algılama alanlarında hizmet veren bir girişim olarak karşımıza çıkan Qubitrium, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Qubitrium tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, ACT Venture Partners’tan 1,5 milyon euro tohum yatırım aldı.

Qubitrium tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırımla birlikte Kuantum Anahtar Dağıtımı (QKD) faydalı yüküne sahip 2U hacimli bir uydu fırlatılması için çalışmaların hızlandırılması hedefleniyor.

Özyeğin Üniversitesi’nde 2011 yılında faaliyete geçirilen üniversite tabanlı iş hızlandırma programı Girişim Fabrikası'nın desteğiyle kurulan Qubitrium, Özyeğin Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Programı Öğretim Üyesi Dr. Kadir Durak’ın öncülüğünde çalışmalarına devam ediyor.

Qubitrium, nano-uydu tabanlı Kuantum Anahtar Dağıtımı (QKD) sistemleri geliştirerek güvenli bilgi paylaşımı için ileri düzey çözümler üretiyor.

Ürünlerini uzay koşullarında QKD'nin uygulanabilirliğini doğrulamak için ilk uydusunu yakın bir gelecekte fırlatmayı planlayan girişim, satış ve müşteri destek ekiplerinin güçlendirilerek küresel müşteriler ve stratejik ortaklarla ilişkilerin derinleştirmeyi de hedefliyor.

Sıfır güven prensipleri ile çalışan bir QKD sistemini dolanık foton kaynakları kullanarak geliştirdiklerini belirten Qubitrium Kurucusu ve CEO’su Dr. Kadir Durak, sadece QKD ürünleri geliştirmekle kalmadıklarını, aynı zamanda güvenli iletişim çözümleri sunmak için Avrupa'da yeni bir tedarik zinciri oluşturduklarını da sözlerine ekledi.

Bu yatırım ile Dr. Kadir Durak liderliğinde Qubitrium'un küresel bir kuantum internet oluşturma vizyonuna ortak olmaya karar verdiklerini belirten ACT Venture Partners ortağı Okan Kara, bu devrimsel teknoloji ve maliyet verimli bir çözüm ile Bankacılık, e-ticaret, dijital imzalar gibi kritik altyapılar ile savunma sektörlerini hedefleyen Qubitrium'un gelişmiş siber saldırılara ve kuantum bilişim tarafından ortaya çıkan yeni tehditlere karşı yüksek güvenlikli, ölçeklenebilir bir iletişim platformu sağlayacağına inandıklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.