Nuvolog, APY Ventures’tan tohum öncesi yatırım aldı

Nuvolog, aldığı bu yatırım ile teknolojisini geliştirmeyi ve ürün portföyünü genişletmeyi hedefliyor. 
Nuvolog, APY Ventures’tan tohum öncesi yatırım aldı

İşletmeler için Lojistik Yönetim Platformu (TMS) sunan Nuvolog, APY Ventures’tan tohum öncesi yatırım aldı. Nuvolog, aldığı bu yatırım ile teknolojisini geliştirmeyi ve ürün portföyünü genişletmeyi hedefliyor. 

Girişimin faaliyet alanı 

Nuvolog, Şubat 2024’te Abdullah Cansu ve Serhat Levent Yavaş tarafından kuruldu. İşletmelerin lojistik süreçlerini uçtan uca yönetebilmelerini sağlayan platform, kullanıcısı olan gönderici firmaların hizmet aldığı lojistik firmalarıyla gerçek zamanlı veri akışı sağlıyor. Böylece lojistik operasyonlarında takip edilebilirliği, şeffaflığı ve verimliliği artırıyor.

Nuvolog, aslında kurucularının daha önce hayata geçirdiği Hubtic isimli bir lojistik girişiminden doğdu. Hubtic iş modeli yüksek sermaye gereksinimine sahip. Sektördeki rekabet koşulları nedeniyle, bu iş modelinin sürdürülebilir olmadığına karar veren ekip, Nuvolog'a pivot etmeye karar verdi.

Nuvolog CEO’su Abdullah Cansu'nun aktardıklarına göre; Nuvolog, bulut tabanlı lojistik yönetim platformu ile lojistik süreçlerini dijitalleştiriyor ve optimize ediyor. Platformun sunduğu başlıca çözümler arasında sevkiyat rezervasyonu, rampa yönetimi, teklif toplama, kara, hava ve deniz taşımacılığında gerçek zamanlı takip, doküman ve finans yönetimi, analitik raporlamalar ve karbon ayak izi hesaplamaları yer alıyor.

Nuvolog CEO’su Abdullah Cansu birçok üreticinin, ithalatçının veya ihracatçının lojistik süreçlerini yönetirken gerek şirket içi iletişimde gerekse kendilerine hizmet veren lojistik hizmet sağlayıcılarından veriyi/bilgiyi zamanında ve şeffaf bir şekilde almakta zorlandığını gördüklerini dile getiriyor. Bu problemi çözmeye odaklanan girişim, yeni yatırım sayesinde sektördeki lider firmalarla iş birliklerini güçlendirmeyi de planlıyor. 

APY Ventures Girişim Sermayesi Fon Yöneticisi Mustafa Keçeli yaptığı açıklamada APY Ventures olarak, lojistik sektöründe dijitalleşme ve teknoloji odaklı çözümlerin geleceği şekillendireceğine inandıklarını ifade etti ve ekledi:

Bu bağlamda, Hubtic girişiminden başarılı bir şekilde pivot ederek Nuvolog’u kuran ekibe yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Lojistik süreçlerinin dijital dönüşümünü hızlandıran Nuvolog’un, kısa vadede sektörün en güçlü oyuncularından biri olacağına inancımız tam. Bu yatırım, sadece bir teknolojik dönüşüm değil, aynı zamanda sürdürülebilir ve verimli lojistik operasyonlarına geçişte kritik bir adım. APY Ventures olarak, bu tür yenilikçi ve geleceğe dönük girişimlere destek vermeye devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.