Netflix, iOS 16 işletim sistemine sahip iPhone ve iPad'ler için destek sunmayı bırakıyor

Netflix, bazı eski iPhone ve iPad'ler için desteğini yakında sona erdireceğini doğruladı.
Netflix, iOS 16 işletim sistemine sahip iPhone ve iPad'ler için destek sunmayı bırakıyor

Netflix, bir süre önce üçüncü nesil Apple TV'ler için destek vermeyi bırakmıştı. Platform şimdi de bazı eski iPhone ve iPad'ler için desteğini yakında sona erdireceğini doğruladı. Kısacası şirketin, bundan böyle iOS 16 çalıştıran cihazlarla uyumlu güncellemeler sağlamayacağı ortaya çıktı.

iOS için Netflix uygulamasına yapılan son güncelleme ile kullanıcılar, iOS 16 desteğinin sona erdiği konusunda uyarıldı. iPhone X ve birinci nesil iPad Pro gibi cihazlar iOS 17'ye güncellenemeyen cihazlar arasında yer alıyor ve dolayısıyla Netflix'in en son sürümünü artık çalıştıramayacaklar.

Bu kapsamda “Netflix uygulamasını güncelledik! En son sürümü kullanmak için iOS 17 veya sonraki bir sürümünü yükleyin” uyarısı, Netflix uygulamasını iOS 16 ile çalıştıran cihazlarda gösterilmeye başlandı.

Bu noktada şu an için iOS 16 kullanıcılarının Netflix uygulamasını hala kullanabildiğini belirtelim. Ancak ileride uygulamayı kullanmak mümkün olmayacak. Zira uygulama güncellemeleri yalnızca yeni özellikler eklemekle kalmıyor, aynı zamanda hata düzeltmeleri ve güvenlik yamaları ile birlikte geliyor. 

Eğer iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5 (2017) veya 1. nesil bir iPad Pro'ya sahipseniz Netflix'in bu kararından etkileneceğinizi söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.