2024 yılında öne çıkan 3 içerik kaydetme uygulaması

İçerik okumayı ve yazmayı kolaylaştıran, sizin için incelediğimiz 2024 yılında öne çıkan 3 içerik kaydetme uygulamasına göz atabilirsiniz.
2024 yılında öne çıkan 3 içerik kaydetme uygulaması

İster içerik yazıyor ister okuyor olun, bunları düzenli bir şekilde yapmak istersiniz. Okunacak bir sürü içerik varken, hepsini kaydetmek ve daha sonra okunmak üzere ortaya çıkarmak pek kolay gözükmüyor. Ancak bunu kolaylaştıran birkaç uygulama mevcut. Sizin için incelediğimiz 2024 yılında öne çıkan 3 içerik kaydetme uygulamasına göz atabilirsiniz.

Pocket

Daha önce de sizlere bahsettiğimiz Pocket, piyasadaki rakiplerine göre birçok özelliğe sahip bir içerik kaydetme uygulaması. İster web uygulaması, ister mobil uygulama olarak kullanabileceğiniz Pocket, aynı zamanda sahip olduğu sağlam API sayesinde birçok uygulama ile entegre olabiliyor. Bu sayede, Pocket’a makale gönderirken herhangi bir problem yaşamıyorsunuz.

Makaleler temiz bir şekilde düzenlenerek dağınıklıktan uzak bir ortamda gösteriliyor. Böylece, bu makaleleri okurken de sorun yaşamamış oluyorsunuz. Oluşturduğunuz makalelerin nasıl görüneceğini kontrol edebilir, yazı tipini ve yazdığınız kağıdın arka plan rengini değiştirebilirsiniz.

Pocket, piyasaya kullanıcıların makale okuması için sürülmüş olmasına rağmen gerçekçi metinden sese motorunu kullanarak makaleleri size okuyabilir. Mobil uygulamadaki ses düğmesine dokunduğunuzda telefonunuz size makaleleri okumaya başlıyor. Sesler başlangıçta biraz robotik gelebilir ama yine de anlaşılıyor ve gerektiğinde oynatma hızını da ayarlayabiliyorsunuz.

Okuma listenizi sıralamak için de birçok seçenek bulunuyor. Ana okuma listesi henüz okumadığınız makaleler için kullanılırken, okumayı bitirdiğiniz makaleleri arşivleyebilir ve bu listeyi daha sonra okumak üzere bir gelen kutusu olarak saklayabilirsiniz. Arşivlenen makaleleri ileride yeniden değerlendirmek üzere favori olarak işaretleyebilir, ardından etiketleri kullanarak düzenleyebilirsiniz. İçerisinde not alma imkanı bulunmayan Pocket bunun yerine, okurken önemli ifadeleri işaretleyerek daha sonra bunlara başvurabileceğiniz bir yapı sunuyor.

Pocket'ın bir dezavantajı varsa, o da karışık olması. Uygulamayı açtığınızda size ait olan içerikleri değil, önerilen makaleleri görüyorsunuz. Kendi içeriklerinizi görmek için Kaydet düğmesine tıklamanız gerekiyor.

Okuma, kaydetme, izleme ve dinleme özelliklerini barındıran ücretsiz sürümün yanı sıra, kaydettiğiniz makalelerin kalıcı kişisel yedeği, önerilen etiketler, özel yazı tipleri gibi özellikler için aylık 4,99 dolarlık plandan da yararlanabilirsiniz.

Instapaper

Instapaper, sade arayüzü ile odağında sadece metni tutmak isteyen kullanıcılar için ideal. İçerikleri dikkatli bir şekilde okumak isteyen kullanıcıları hedefleyen uygulama, renk veya grafik gibi dikkat dağıtıcı unsurlar bulundurmuyor.

Sahip olduğu uzantılar sayesinde makaleleri kaydetmek kolaylaşıyor, ayrıca kullanabileceğiniz bir yer imi de bulunuyor. Okuma deneyimi, özel yazı tipi ve renk seçenekleriyle zenginleştiriliyor. Çevrimdışı okumayı, Android ve iOS uygulamaları veya bilgisayarınızdaki web sitesi üzerinden destekliyor.

Instapaper’ın en iyi özelliklerinden biri de hızlı okuma özelliği sunması. Her seferinde bir kelimeyi hızlı bir şekilde art arda yanıp sönerek hızlı okumanıza yardımcı oluyor. İsterseniz hızı ayarlayabileceğinizi belirtelim. Bu özellik sizi makaleleri daha hızlı bir şekilde bitirmeye teşvik ediyor. 

Makalelerinizi düzenlemek için de pek çok araç var. Ana ekran henüz okumadığınız makaleleri içerecek şekilde tasarlanmış, işiniz bittiğinde makaleleri arşivleyebilirsiniz. Varsayılan olarak “beğendiğiniz” makaleler için bir klasör mevcut. Böylece makaleleri konularına göre sıralamak için istediğiniz kadar klasör ekleyebilirsiniz.

Instapaper tarafından sunulan ve Pocket'ta bulunmayan birkaç özellikten de bahsetmekte fayda var. Pocket'ta olduğu gibi bir makaledeki alıntıları vurgulayabilirsiniz, ancak Pocket'ın sunmadığı notlar da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, makaleleri tekrar açmak zorunda kalmadan tüm işaretlemelerinize ve notlarınıza tek bir yerde göz atabilirsiniz. Bu da Instapaper'ı, okuduktan sonra düşüncelerinizi gözden geçirmek için harika bir seçenek haline getiriyor. Instapaper ayrıca makaleleri Kindle’a gönderebileceğiniz bir yapı sunuyor. EPUB dosyası oluşturarak makalelerinizi başka bir okuyucuya gönderebilirsiniz.

Makalelerinizin konularına göre klasörleştirebildiğiniz, limitsiz makale ve video kaydedebildiğiniz ücretsiz sürümünün yanında, tüm makaleleriniz için tam metin arama, sınırsız not ve metinden konuşmaya özelliği sunan Instapaper Premium ayda 5,99 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Omnivore

Listedeki en yeni uygulama olan Omnivore, Pocket ya da Instapaper'dan sıkılan herkes için iyi bir alternatif olabilir. Omnivore’da bir tarayıcı uzantısı ya da mobil uygulama kullanarak makaleleri kaydetmek çok kolay. Dört renk şeması ve 15 yazı tipi içerisinden dilediğinizi seçebilir ve okuma deneyiminizi iyileştirebilirsiniz.

Öne çıkan özelliklerden biri de e-posta bültenlerine kaydolma imkanı. Omnivore sizin için e-posta adresleri oluşturabilir. Bu adresleri, haber bültenlerine kaydolmak için kullanabilirsiniz. Böylece, gelen kutunuz tıkanmadan bültenlere abone oluyor ve yeni makaleler doğrudan listenizde görünüyor. Her makalesini okumak istediğiniz bloglar varsa kullanabileceğiniz RSS özelliği bulunuyor.

Tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Omnivore’un bir diğer özelliği ise sahip olduğu entegrasyonları. Önemli gördüğünüz noktaları ve notlarınızı Obsidian, Logseq, Readwise ve Notion'a kaydetmek için ayarlayabilirsiniz. Ayrıca webhooks için kapsamlı destek sunuluyor, yani teoride Omnivore'u hemen hemen her şeye bağlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.