Salesforce, veri yönetimi şirketi Own'u 1,9 milyar dolara satın aldı

Salesforce, New Jersey merkezli veri yönetimi ve koruma çözümleri sağlayıcısı Own Company'yi 1,9 milyar dolar nakit karşılığında satın aldı.
Salesforce, veri yönetimi şirketi Own'u 1,9 milyar dolara satın aldı

Salesforce, New Jersey merkezli veri yönetimi ve koruma çözümleri sağlayıcısı Own Company'yi 1,9 milyar dolar nakit karşılığında satın aldı. Own, Salesforce'un 2021 yılında Slack 'i 27,7 milyar dolara satın almasından bu yana yaptığı en büyük anlaşma oldu.

Salesforce Genel Müdürü Steve Fisher, bu satın almanın Salesforce'un müşterilerinin en değerli verilerini koruyan güvenli, uçtan uca çözümler sunma taahhüdünün altını çizdiğini söyledi. Fisher, “Veri güvenliği hiç bu kadar kritik olmamıştı ve Own'un kanıtlanmış uzmanlığı ve ürünleri müşterilerimize sağlam veri koruma ve yönetim çözümleri sunma kabiliyetimizi artıracak.” ifadesini kullandı.

OwnBackup olarak 2015 yılında faaliyete geçen Own, bir dizi kurumsal odaklı veri yedekleme araçları ve hizmetleri sunuyor. Own'un veri platformu veri arşivleme, tohumlama, güvenlik ve analitik konularında yeteneklere sahip ve şirketlerin en önemli hizmet olarak yazılım verilerinin kullanılabilirliğini, uyumluluğunu ve güvenliğini sağlamalarına yardımcı oluyor. Own'un analitik araçları da şirketlerin rakiplerine karşı rekabet avantajı elde etmek için karar alma süreçlerini bilgilendirme konusunda fayda sağlıyor.

Şirketin bugün 7 bine yakın müşterisi ve yüzlerce çalışanı bulunuyor.

Salesforce son zamanlarda daha büyük satın almalar konusunda geri adım atmış olsa da son birkaç hafta içinde PredictSpring ve Tenyx gibi daha küçük girişimleri satın aldı. Bu nedenle Own'un 1,9 milyar dolara satın alınmış olması Salesforce'un portföyü için oldukça önemli diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.