Stability AI'ın Stable Diffusion modelleri Amazon Bedrock'a geliyor

Stable Image Ultra, Stable Diffusion 3 Large ve Stable Image Core modelleri, Amazon Bedrock aracılığıyla Amazon Web Services bulut altyapısında mevcut olacak.
Stability AI'ın Stable Diffusion modelleri Amazon Bedrock'a geliyor

Geçtiğimiz aylarda üç boyutlu video üretimi için yapay zeka modeli Stable Video 4D ile gündeme gelen Stability AI, en gelişmiş üç metinden görüntüye yapay zeka modelinin artık Amazon Bedrock'ta da faaliyet göstereceğini açıkladı. Söz konusu modeller, Amazon Bedrock aracılığıyla Amazon Web Services bulut altyapısında mevcut olacak. AWS müşterileri, Stable Image Ultra, Stable Diffusion 3 Large ve Stable Image Core modellerini daha kolay bir şekilde eğitebilecek, ince ayar yapabilecek ve farklı ölçeklerde dağıtabilecek.

Tamamen yönetilen bir hizmet olan Amazon Bedrock, önde gelen yapay zeka şirketlerinin önceden eğitilmiş çeşitli temel modellerine erişim yoluyla geliştiricilerin üretken yapay zeka uygulamaları oluşturmasına imkan tanıyor.

Geliştiriciler Amazon Bedrock ile modellere erişimin ötesinde ince ayar yapabiliyor. Hatta geliştiricilerin Amazon Bedrock aracılığıyla üretken yapay zeka çözümlerini uygulamalara entegre edip dağıtabildiğini söyleyelim. Bunların yanı sıra hizmet sayesinde geliştiriciler modellerle güvenli ve emniyetli bir şekilde deney yapabiliyor. Bu arada Amazon'un geçen Mayıs ayında kurumlar için yapay zeka destekli uygulama oluşturma aracı Bedrock Studio'yu da duyurduğunu hatırlatalım. 

AWS müşterilerine sunulan Stability AI modelleri

Stable Image Ultra, fotogerçekçi ve büyük ölçekli çıktılar elde etmek isteyenler için ideal. Düşük seviyede yapaylıkla net ve berrak görüntüler üreten model, gerçekçi görüntülere ihtiyaç duyan profesyonel uygulamalar tarafından tercih edilebilir.

Geliştiriciler yüksek hacimli kullanım için ise Stable Diffusion 3 Large ile ilerleyebilir. Model, yüksek kaliteli yaratıcı varlıkları az bir çabayla ve hızlı bir şekilde üretiyor. Eğer farklı bölgeleri kapsayan çok sayıda görsel ve dijital varlık üretilmesi gereken pazarlama kampanyaları yürütüyorsanız, Stable Diffusion 3 Large'ı kullanmayı düşünebilirsiniz. Metin tarafında güçlü çıktılar sunan model ayrıca, arakter konseptleri, çevre dokuları ve öğe modelleri oluşturmaya da destek olarak oyun şirketlerinin tercihi oluyor. 

Geniş ölçekte hızlı içerik üretimine odaklanan Stable Image Core ise metin istemlerinden hızlı ve uygun maliyetli görüntü üretimi gerçekleştiriyor. Stable Image Core'u hız için optimize edilmiş bir metinden görüntüye modeli olarak tanımlayabiliriz. Gerçeklik arayışı bulunmayan, görüntülere hızlı ve ucuz bir şekilde ihtiyaç duyan işletmeler, Stable Image Core'u kullanmayı düşünebilir. 

Eğer Amazon Bedrock'ta yeni Stability AI modellerini kullanmak istiyorsanız, platformu ziyaret etmeniz yeterli. Stability AI'ın modellerini Amazon Bedrock üzerinden kullanıma açarak son 1 yıldır yaptığı gibi pazara açılma seçeneklerini artırmaya çalıştığını söylemek mümkün. Yine de şirket, şu an için Foto gerçekçi görüntü üretimi özelliklerini desteleyen ve yazım hataları olmadan metni anlayıp oluşturabilen SD3 Medium modelini kendine saklıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.