Uzaktan sağlık hizmeti veren Doccla, 46 milyon dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli sağlık girişimi Doccla'nın 46 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna Lakestar liderlik etti.
Uzaktan sağlık hizmeti veren Doccla, 46 milyon dolar yatırım aldı

Uzaktan sağlık hizmeti veren Doccla, 46 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 46 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna Lakestar liderlik etti. İngiltere merkezli şirketin yatırım turunda Elaia yer aldı. Doccla, yeni yatırımı Avrupa'da genişlemek, yeni pazarlara girmek ve ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

2019 yılında Dag Larsson ve Martin Ratz tarafından faaliyete geçen şirket, hastaların sağlık durumlarını hastaneye gitmeden evlerinde takip edebilmelerini sağlayan bir sağlık teknolojisi girişimi olarak hizmet veriyor. Şirket, hastalara kan basıncı, kalp atış hızı ve oksijen seviyesi gibi hayati sağlık göstergelerini izleyen cihazlar veriyor.

Bu cihazlardan gelen verileri toplamak için bir mobil uygulama sunuyor. Toplanan veriler, doktorların erişebildiği elektronik sağlık kayıtlarına yükleniyor. Böylece doktorlar hastalarının durumlarını uzaktan izleyebiliyor ve gerektiğinde müdahale edebiliyor.

Bu sistem, hastaların evlerinde güvenli bir şekilde takip edilmesini ve hastanelerin yatak kapasitesinin daha verimli kullanılmasını sağlıyor. Ayrıca Doccla'nın teknolojisi ilaç denemelerinde de kullanılıyor. Böylece hastaların kliniklere gitmelerine gerek kalmadan uzaktan izlenmeleri mümkün oluyor. Bu da ilaç araştırmalarını daha hızlı ve maliyet etkin hale getiriyor. 

Doccla; Graphnet, Huma ve Whzan gibi diğer online sağlık çözümleri sunan şirketlerle rekabet ediyor. Ancak Doccla, cihazdan bağımsız yapısı, kullanıcı dostu arayüzü ve geniş hizmet yelpazesi ile rakiplerinden farklılaşmayı hedefliyor.

Doccla'nın kurucu ortağı ve CEO'su Dag Larsson, Tech.eu Summit London 2024'ün konuşmacıları arasında yer almıştı. Kendisinin katıldığı oturuma aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.