Meta'dan yeni karma gerçeklik gözlüğü projesi: Puffin

Meta tarafından geliştirilecek olan yeni karma gerçeklik gözlüklerinin 2027 yılına kadar kullanıma sunulması bekleniyor.
Meta'dan yeni karma gerçeklik gözlüğü projesi: Puffin

Karma gerçeklik teknolojileri, her geçen gün yeni modeller ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Günümüzde pek çok önemli teknoloji şirketi de karma gerçeklik teknolojileri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu şirketlerden biri olan Meta, bu alandaki çalışmalarını hızlandırdı. Hatırlatmak gerekirse Meta, hem Quest ailesi hem de Ray-Ban iş birliği ile akıllı gözlükler ve artırılmış gerçeklik teknolojileri konusunda oldukça iddialı ürünlere sahip.

The Information'ın paylaştığı yeni rapora göre Meta tarafından geliştirilecek olan yeni karma gerçeklik gözlüklerinin 2027 yılına kadar kullanıma sunulması bekleniyor. Puffin kod adına sahip olan bu gözlükler, şimdiki bilgilere göre yaklaşık 110 gram ağırlığında olacak ve Meta'nın daha hafif Ray-Ban akıllı gözlükleri ile daha hacimli Quest 3 başlığı arasında bir yer tutacak. 

Gözlüklerin tasarımında pancake lens teknolojisi kullanılacak, bu da cihazın daha ince bir profile sahip olmasını sağlayacak. Ayrıca video geçişi, el ve göz takibi gibi gelişmiş özellikler sunacak. Bu özellikler, kullanıcıların gözlükleri takarken çevrelerini görebilmelerine ve etkileşimli bir deneyim yaşamalarına olanak tanıyacak. Batarya ve işlemcinin, Apple Vision Pro'daki kablolu batarya paketi gibi harici bir pakette bulunması planlanıyor.

Ancak Puffin gözlüklerinin 2027'ye kadar piyasaya çıkıp çıkmayacağı henüz kesinlik kazanmış değil. Gözlüklerin geliştirilme süreci devam ediyor. Planlandığı gibi ilerlemezse, piyasaya sürülme tarihi değişebilir.

Öte yandan Meta'nın yüksek kaliteli karma gerçeklik başlığı olan La Jolla projesini sonlandırdığı ve Eylül ayında gerçekleşecek Connect konferansında Orion isimli yeni akıllı gözlüklerini tanıtacağı da konuşulanlar arasında. Meta'nın karma gerçeklik özelindeki çalışmalarını sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.