Snapchat, iPad uygulamasını 13 yıl sonra yayına aldı

Snapchat, iPad kullanıcıları için özel bir uygulama sunarak tam ekran deneyimi sağlıyor. Bu hamle, TikTok ve Instagram ile rekabette önemli bir adım olabilir.
Snapchat, iPad uygulamasını 13 yıl sonra yayına aldı

Snapchat’in markalar için artırılmış gerçeklik ve makine öğrenimi araçları sunmaya başladığını geçen mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Sosyal medya uygulaması, iPad kullanıcıları için yaptığı yeni bir güncellemeyle yeniden gündeme geldi.

Snapchat, 2011’deki lansmanından bu yana ilk kez, iPad’in tam ekranını kullanan native app yani özel olarak geliştirilmiş bir uygulama sunmaya başladı. Yeni güncellemeyle birlikte, Snapchat artık iPad ekranını tamamen kapsayarak daha geniş bir kullanım alanı sağlıyor.

Bu durum kullanıcıların Snap çekimlerinde daha büyük bir ekran deneyimi yaşamasını ve arkadaşlarını daha rahat görmesini mümkün kılıyor. Buna rağmen uygulama şu an sadece portre modunda çalışıyor ve manzara modunu desteklemiyor.

Snapchat’in iPad için yerel destek sunması, uygulamanın geniş ekranlı cihazlarda daha iyi performans göstermesine olanak tanıyor. Bu noktada TikTok'un geçtiğimiz yıl iPad’ler için sunduğu manzara moduna uyumlu güncellemeyle rekabet edebilmesi için önemli bir adım olarak değerlendirebiliriz. TikTok, kullanıcılarına büyük ekranlarda daha rahat bir deneyim sunmayı başarmıştı.

Bu adım ayrıca, Instagram’ın iPad için henüz yerel bir uygulama sunmaması nedeniyle Snapchat ve TikTok’a iPad kullanıcıları arasında rekabet avantajı sağlıyor. Snapchat’in bu hamlesi, aynı zamanda sosyal medya platformlarının büyük ekranlı cihazlarda nasıl performans gösterdiğine dair önemli bir değişim yaşatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.