Kanser tedavisine odaklanan HistoSonic, 102 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli HistoSonic'in 102 milyon dolarlık D serisi yatırım turu, Alpha Wave Ventures tarafından yönetildi.
Kanser tedavisine odaklanan HistoSonic, 102 milyon dolar yatırım aldı

Kanser tedavisine odaklanan HistoSonic, 102 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 102 milyon dolarlık D serisi yatırım turu, Alpha Wave Ventures tarafından yönetildi. ABD merkezli HistoSonic'in yatırım turunda Amzak Health, HealthQuest Capital, Johnson & Johnson Innovation, Venture Investors, Lumira Ventures, Yonjin Venture ve the State of Wisconsin’s investment yer aldı.

HistoSonics, aldığı yeni yatırımı histotripsi teknolojisinin ticari gelişimini hızlandırmak, karaciğer ve diğer kanser türleri için klinik çalışmaları finanse etmek ve şirketin operasyonlarını genişletmek için kullanacağını açıkladı.

2009 yılında Brian Fowlkes, M. Christine Gibbons ve Thomas Davison kurulan şirket, kanser tedavisine odaklanan bir biyoteknoloji şirketi olarak tanımlanıyor. Şirket, histotripsi adı verilen, ses dalgalarıyla kanserli dokuları yok eden bir tedavi yöntemi geliştirdi ve bu teknolojiye dayanarak Edison adında bir sistem üretti.

Edison sistemi, odaklanmış ultrason dalgaları ile çalışan bu sistem, hedeflenen tümör içinde yüksek basınçlı mikro kabarcıklar oluşturuyor. Kabarcıklar, hızla genişleyip patlayarak, tümörü çevreleyen sağlıklı dokulara zarar vermeden, kanser hücrelerini mekanik olarak parçalayıp sıvılaştırıyor. Bu işlem; cerrahi müdahale, radyasyon veya kemoterapi gibi geleneksel yöntemlere kıyasla yan etkileri minimize ediyor.

Histotripsi teknolojisi, iğne veya kesiye ihtiyaç duymadan tümörleri yok etmeye odaklanıyor. Bu tedavi yöntemi başlangıçta karaciğer kanseri için geliştirildi. Şu an böbrek, pankreas, prostat, beyin gibi çeşitli tümör türlerinde de teknolojinin etkinliği araştırılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.