Sağlık sektörü için ödeme çözümleri sunan PayZen, 32 milyon dolar yatırım aldı

PayZen tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 32 milyon dolar yatırım aldı. PayZen'in 32 milyon dolarlık yatırım turu, NEA liderliğinde gerçekleşti.
Sağlık sektörü için ödeme çözümleri sunan PayZen, 32 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık sektöründe "şimdi al, sonra öde" modeline odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan PayZen'in 20 milyon dolar yatırım aldığını 2022 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. San Francisco merkezli fintech, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

PayZen tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 32 milyon dolar yatırım aldı. PayZen'in 32 milyon dolarlık yatırım turu, NEA liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise 7WireVentures, Signal Fire ve Viola Ventures yer alıyor. 

PayZen'in 32 milyon dolarlık yatırıma ek olarak Viola Credit ve bir sigorta sendikasından toplamda 200 milyon dolarlık borç aldığını da paylaşalım. PayZen tarafından şirketin değerlemesi paylaşılmasa da, konuya yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre şirketin değerlemesi 200 milyon dolar seviyesinde.

Alınan 32 milyon dolarlık yatırım ile birlikte PayZen'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 72 milyon dolara ulaştı. Borç olarak alınan yatırımlar da hesaba katıldığında toplam yatırım 472 milyon dolara kadar çıkıyor. PayZen tarafından aktarılan bilgilere göre yeni yatırım, şirketin büyümesi ve yeni pazarlara açılması için kullanılacak.

2019 yılında Ariel Rosenthal, Itzik Cohen ve Tobias Mezger tarafından ABD'de kurulan PayZen, odağına sağlık sektörünü alan bir fintech girişimi olarak hizmet veriyor. Sağlık sektöründeki ödeme problemine çözüm bulmak adına yola çıkan PayZen, sağlık harcamaları için şimdi al sonra öde çözümlerine sahip. Şirket, sağlık hizmetleri ödeme planları oluşturmak için yapay zeka ve makine öğrenimini kullanıyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.