Instagram yeniden erişime açıldı

Instagram an itibarıyla Türkiye'de yeniden erişime açıldı. 
Instagram yeniden erişime açıldı

Geçtiğimiz günlerde Instagram'a erişimin olmadığı bir sabaha uyanmıştık. Aradan geçen günlerde herhangi bir ses çıkmazken gözler mahkemenin vereceği karara çevrilmişti. Zira BTK'nın Instagram'a Türkiye'den erişimi resen engellemesinin ardından 48 saat içerisinde bu yaptırımı sürdürmek için bir mahkeme kararı çıkarması bekleniyordu. BTK kaynakları da daha önce bu mahkeme kararının alınması için hazırlıkların olduğunu belirtmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da erişim engeline ilişkin yaptığı açıklamada, "Kanuna uydukları takdirde erişim açılacak, engel kalkacak. Kendilerini uyardık, karşılık bulmadı." demişti. Ancak beklendiği gibi 48 saat içinde herhangi bir mahkeme kararı çıkmadı, buna rağmen Instagram erişime kapalı kalmaya devam etti.

Abdulkadir Uraloğlu geçtiğimiz gün Instagram yetkilileriyle görüştü.

Görüşme sonrasında Meta'nın "Türkiye’de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." şeklinde açıklama yaptığı iddia edildi.

Ancak görüşmeden olumlu sonuç alınamadı ve Instagram kapalı kalmaya devam etti.

Abdulkadir Uraloğlu dün ise, "Instagram yetkilileriyle iki toplantı yapıldı, hassasiyetlerimizi ilettik. Ciddi aşama kaydedildi, gerekler yerine gelince engel kalkacak" dedi.

Tüm bu sürecin ardından akabinde Instagram yeniden erişime açıldı. BTK'nın web sitesi üzerinden sorgulama yaptığımızda da herhangi bir engelin olmadığını görmekteyiz.

Şu anda Instagram'a VPN ve DNS ayarı gibi çözümler olmadan erişmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.