EQT, Acronis’in çoğunluk hissesini 3,5 milyar dolar değerleme ile satın aldı

Özel sermaye şirketi EQT, siber güvenlik firması Acronis'in çoğunluk hissesini satın aldı.
EQT, Acronis’in çoğunluk hissesini 3,5 milyar dolar değerleme ile satın aldı

Siber güvenlik sektörü, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Özel sermaye şirketi EQT, siber güvenlik firması Acronis'in çoğunluk hissesini satın aldı. Satın almanın değeri, Acronis’in 2022’deki 3,5 milyar dolarlık son değerlemesinin üzerinde gerçekleşti. Ancak anlaşmanın tüm mali detayları paylaşılmadı.

EQT'nin yatırımı, Acronis’in stratejik genişlemesini destekleyecek ve şirketin büyüme hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak. Acronis’in kurucuları Serg Bell ve Stanislav Protassov, şirketin önemli hissedarları olarak kalacak. Öte yandan şirketin mevcut yatırımcıları arasında BlackRock, CVC ve Goldman Sachs'ın da bulunduğunu hatırlatalım.

Acronis, veri koruma ve bulut güvenliği alanında hizmet veriyor. Şu anda 20 binden fazla hizmet sağlayıcı ve 750 binden fazla işletme tarafından kullanılıyor. Şirketin bulut işinin yıllık gelirinin yüzde 40 oranında arttığı belirtiliyor.

Verileri yedeklemek ve korumak için çözümler sunuyor. Bulut ortamlarındaki verileri korumak için güvenlik hizmetleri sağlıyor. Bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve diğer cihazlar gibi uç noktalarda veri güvenliğini sağlamak için yazılımlar sunuyor. Kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlıyor.

Yazılım ve sistem güncellemelerini yöneterek uygulamalarınızı güncel tutarak güvenlik açıklarını kapatıyor. Şirketin CEO'su Ezequiel Steiner, EQT’nin şirkete büyük bir destek vereceğini ve kurucuların yapay zeka ve metaverse projelerine odaklanacaklarını söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.