Meddenovo Drug Design, ACT Venture Partners liderliğinde 1 milyon euro'luk yatırım turunun ilk kapanışını tamamladı

Dr. İlke Uğur Marion ve Dr. Antoine Marion tarafından hayata geçirilen Meddenovo Drug Design, ACT Venture Partners liderliğinde 1 milyon euro’luk yatırım turunun ilk kapanışını tamamladı.
Meddenovo Drug Design, ACT Venture Partners liderliğinde 1 milyon euro'luk yatırım turunun ilk kapanışını tamamladı

Meddenovo Drug Design, 1 milyon euroya ulaşan tohum öncesi yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Söz konusu yatırım, ACT Venture Partners liderliğinde gerçekleşti. 

Dr. İlke Uğur Marion ve Dr. Antoine Marion tarafından hayata geçirilen Meddenovo Drug Design, yenilikçi terapötik çözümler oluşturmak için yapay zeka, moleküler modelleme ve peptitlerin benzersiz özelliklerinden yararlanarak farmasötik araştırmalar gerçekleştiriyor. Kurucu Ortak ve CEO İlke Uğur Marion, “Platformumuz, peptitlerin potansiyelinden yararlanmak için özel olarak tasarlanmış tek platform. Optimal boyutlarına ve ideal farmasötik özelliklerine rağmen, peptitler ilaç geliştirmede hala kullanılmayan bir potansiyel olmaya devam ediyor." dedi.

Girişimin kurucularından Dr. İlke Uğur Marion, ilaç geliştirme, bilimsel araştırma ve proje yönetimi alanlarında güçlü bir geçmişe sahip; Dr. Antoine Marion ise hesaplamalı kimya kodları geliştirme konusunda uzman ve tasarım yöntemi geliştirme konusunda bilgi birikimine sahip.

ACT Venture Partners'tan alınan yatırım, araştırma ve geliştirmeyi hızlandırmak, Meddenovo'nun yapay zeka odaklı platformlarını geliştirmek ve müşteri tabanını ve ortaklıklarını genişletmek için kullanılacak. Bu da hizmet tabanlı bir modelden SaaS modeline geçişi ve ortak geliştirme fırsatlarını teşvik etmeyi de içeriyor. Yatırım, Meddenovo'nun terapötik gelişimin sınırlarını zorlamasını, ilaç tasarımında ilerlemeler sağlamasını ve kullanıcılarına mümkün olan en iyi çözümleri sunmasını sağlayacak.

Meddenovo, misyonunu ileriye taşımak için yapay zeka platformunu geliştirmeye, ekibini genişletmeye ve yeni ortaklıklar kurmaya devam etmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.