Google'ın yapay zekası Gemini, Flash güncellemesiyle hızlandı

Bundan böyle Gemini Advanced kullanılmasa dahi, daha hızlı ve verimli yanıtlar üretebilmek için tasarlanan üretimsel yapay zeka modeli 1.5 Flash'e erişmek mümkün.
Google'ın yapay zekası Gemini, Flash güncellemesiyle hızlandı

Google, Gemini yapay zekasını her alanda daha hızlı ve daha verimli hale getiriyor. Bundan böyle Gemini Advanced kullanılmasa dahi, daha hızlı ve verimli yanıtlar üretebilmek için tasarlanan üretimsel yapay zeka modeli 1.5 Flash'e erişmek mümkün.

Şirket, buna ek olarak, yapay zeka asistanının bağlam penceresini de genişletti. Yani artık Gemini ile daha uzun konuşmalar yapılabilecek ve daha karmaşık sorulara yanıt bulunabilecek. Yakın gelecekte Google, Gemini'a Google Drive'dan veya cihazınızdan dosya yükleme olanağı da sunacak. Örneğin; notlarınıza erişmesine izin verirseniz Gemini, sizin için bir çalışma rehberi veya deneme sınavı oluşturabilecek. Ayrıca verileri analiz edebilecek ve grafik ve çizelgelerle sindirimi kolaylaştıracak.

Google artık gerçeklere dayalı yanıtlar gerektiren sorular sorduğunuzda ilgili içeriğe bağlantılar ekliyor; verdiği yanıtta bir paragrafın sonunda, konu hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz web sitelerine bağlantı veren bir “gri bir buton” gösteriyor. Gemini'ı Gmail hesabınıza bağladıysanız, bu butonlar e-postalarınıza da yönlendirebiliyor. Bu özellik şu anda yalnızca İngilizce istemler için belirli konumlarla sınırlı halde sunuluyor.

Şirket Gemini'ı genel olarak da daha erişilebilir hale getiriyor. Google, Avrupa Ekonomik Alanı (AB, İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç), Birleşik Krallık ve İsviçre'deki Android cihazlar için Google Mesajlar'da Gemini'ı kademeli olarak kullanıma sunmaya başladı. Artık Mesajlar uygulaması içinde Gemini ile Fransızca, Lehçe ve İspanyolca sohbet edebilmek mümkün.

Son olarak Gemini mobil uygulamasının geçtiğimiz haziran ayında Türkiye'ye açıldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.