Wiz, Google'ın 23 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetti

Wiz, Google'dan gelen teklifi değerlendirmeden önceki orijinal planı olan ilk halka arzı tercih ediyor.
Wiz, Google'ın 23 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetti

Google'ın, siber güvenlik firması Wiz'i 23 milyar dolara satın almak için görüşmelerde bulunduğunu ve anlaşmanın kısa bir zaman sonra tamamlanmasının beklendiğini daha önce sizlere aktarmıştık. Ancak bundan yaklaşık bir hafta sonra Wiz'den açıklama geldi. 

Wiz'in CEO'su Assaf Rappaport, şirketin dünya çapındaki 1200 çalışanına bir e-posta göndererek, “Böylesine alçakgönüllü tekliflere hayır demek zordur, ancak olağanüstü ekibimizle bu seçimi yapmakta kendime güveniyorum” dedi.

Google'ın Wiz'e teklif ettiği miktar, şirketin son değerlemesi olan 12 milyar doların neredeyse iki katıydı. Ancak Wiz CEO'su Assaf Rappaport çalışanlarına, Google'dan gelen teklifi değerlendirmeden önceki orijinal planı olan ilk halka arzı tercih ettiğini bildirdi. Rappaport, bir sonraki kilometre taşlarının 1 milyar dolarlık ARR (yıllık sürekli gelir) ve halka arz olduğunun özellikle altını çizdi. 

New York merkezli Wiz, 2020 yılında, Assaf Rappaport, Yinon Costica, Roy Reznik ve Ami Luttwak tarafından kuruldu. Kurucuların her birinin Wiz'in yüzde 9'una sahip olduğu bildiriliyor. Şirketin yatırımcıları arasında Index Ventures, Sequoia Capital ve Thrive Capital gibi isimler yer alıyor.

New York merkezli Wiz, Covid-19 salgını sırasında, Mart 2020'de faaliyete geçtiğinden bu yana hızlı bir büyüme kaydetti. Şirket bugün Fortune 100 şirketlerinin yüzde 40'ının kendi müşterisi olduğunu belirtiyor. Wiz'in önemli müşterileri arasında BMW, Slack ve Salesforce yer alıyor ve şirket, Amazon, Microsoft ve Google gibi büyük bulut şirketleriyle çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.