Wiz, 12 milyar dolar değerleme üzerinden 1 milyar dolar yatırım aldı

Wiz'in 1 milyar dolarlık E serisi yatırım turu, Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners ve Thrive Capital'ın ortak liderliğinde gerçekleşti.
Wiz, 12 milyar dolar değerleme üzerinden 1 milyar dolar yatırım aldı

Odağına bulut altyapılarını alan bir siber güvenlik platformu olan Wiz, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Wiz tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, E serisi yatırım turunda 1 milyar dolar yatırım aldı. Wiz'in 1 milyar dolarlık E serisi yatırım turu, Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners ve Thrive Capital'ın ortak liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turunda, Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners ve Thrive Capital haricinde ise Greylock, Wellington Management, Cyberstarts, Greenoaks, Howard Schultz, Index Ventures, Salesforce Ventures vend Sequoia Capital da katıldı.

1 milyar dolarlık yatırımın, 12 milyar dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Alınan yeni yatırım ile birlikte Wiz'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 1,9 milyar dolara ulaştı. 1,9 milyar dolarlık yatırımın sadece 4 yıl içinde toplandığını da ayrıca paylaşalım.

Wiz tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 1 milyar dolarlık yatırım, şirket satın almaları ve ürün geliştirme çalışmaları için kullanılacak. Wiz'in gerçekleştirdiği satın almalar ile büyüyen bir şirket olduğunu da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Wiz, en son geçtiğimiz Nisan ayında Gem Security isimli bir girişimi satın almıştı.

2020 yılında Ami Luttwak, Assaf Rappaport, Roy Reznik ve Yinon Costica tarafından New York'ta kurulan Wiz, müşterilerinin genel bulut altyapısındaki güvenlik sorunlarını bulmasına olanak tanıyan bir siber güvenlik şirketi olarak hizmet veriyor.

Kısa süre içinde Fortune 500 şirketlerinin yüzde 40'ı tarafından kullanılan bir çözüme dönüşen Wiz'in 2023 yılındaki ARR'ı ise 350 milyon dolar seviyesindeydi. Wiz'in ilerleyen dönemde halka arz gerçekleştirmeyi hedeflediğini de ekleyelim. Satın almalar ile hızlı bir şekilde büyüyen girişim, 1 milyar dolar ARR'a ulaştığında ise halka arz için çalışmalarına başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.