ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı, 50 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Melek Yatırımcı Doruk Özcan, ŞirketOrtağım Danışmanlık Hizmetleri A.Ş’ ye 50 Milyon TL değerleme üzerinden ortak oldu.
ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı, 50 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

2014 yılının Eylül ayında kurulan ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı, 50 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alarak Doruk Özcan’ı ortakları arasına dahil ettiğini açıkladı. Böylece BKY Lisanslı Melek Yatırımcı Doruk Özcan, ŞirketOrtağım Danışmanlık Hizmetleri A.Ş’ ye 50 Milyon TL değerleme üzerinden ortak oldu. Yatırım, 2024'ün Haziran ayında tescil edildi.

Doruk Özcan, şu anda Japon Hoshizaki ve Öztiryakiler ailesinin ortak girişimi olan Öztiryakiler Madeni Eşya firmasında CFO olarak görev yapıyor. 32 yıllık profesyonel bir iş geçmişine sahip olan Özcan, 2007-2023 yılları arasında son 8 yılı Genel Müdür Yardımcısı olmak üzere, 16 yılı aşkın bir süre Saint-Gobain ve Alghanim ortaklığı olan İzocam Tic.A.Ş. firmasında CFO olarak görev yaptı. 

ŞirketOrtağım'ın bu yeni yatırımla birlikte sektördeki konumunu güçlendirdiğini söyleyebiliriz. Paylaşılan bilgilere göre; ŞirketOrtağım Ağı'nın 80’den fazla Melek Yatırımcı Üyesi bulunmakta. ŞirketOrtağım Ağı, rehberlik ettiği Girişimciler ile Melek Yatırımcı Üyelerini düzenli olarak bir araya getirdiğini belirtiyor.

Yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı, bu süre zarfında 10 binden fazla girişimi ön değerlendirmeden geçirdiğini ifade ediyor. Bu girişimler arasından 250 girişimin ise yatırımcı Üyelere sunum yapması sağlandı.

ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı'nın, sektör farkı gözetmeksizin BKS (Bireysel Katılım Sermayesi) yönetmeliği kapsamına giren girişimleri değerlendirmeye aldığını belirtelim. ŞirketOrtağım, özellikle sağlık, eğitim, tarım, finansal teknolojilerin yanı sıra üretim, donanım ve ihracata dönük girişimlere de odaklanıyor.

Kurumun paylaştığı bilgilere göre; ŞirketOrtağım Ağı'nın girişim başına yatırımları son dönemde 100 bin dolar ile 250 bin dolar arasında değişkenlik göstermekte. Kurum, şimdiye kadar 27 girişime toplam 6 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı. Ağ, mevzuat kapsamında Yatırımcıların yaptıkları yatırımlarda vergi teşvikinden faydalanabilmeleri amacıyla Melek Yatırımcı Lisans başvurusu hizmeti de sunuyor. ŞirketOrtağım'ın yatırım yaptığı girişimler arasında Geeklyzer, Abonesepeti ve Leadport yer almakta. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.