Netflix, nisan ayından bu yana 8 milyondan fazla global ücretli kullanıcı kazandı

Netflix'in şu anda dünya çapında toplam 277,65 milyon ücretli kullanıcısı bulunuyor.
Netflix, nisan ayından bu yana 8 milyondan fazla global ücretli kullanıcı kazandı

Netflix'in ikinci çeyrek kazanç sonuçlarında yer alan yeni abone bilgilerine göre şirket, nisan ayından bu yana 8 milyondan fazla global ücretli kullanıcı kazandı. Ücretli kullanıcılardaki artışla birlikte Netflix'in şu anda dünya çapında toplam 277,65 milyon ücretli kullanıcısı bulunuyor ve bu da yıldan yıla yüzde 16,5'lik bir büyümeye işaret ediyor.

Netflix'in reklam destekli katmanını artırması sayesinde reklam katman üyelikleri bir önceki çeyreğe göre yüzde 34 arttı. Netflix geçen yıl en ucuz reklamsız “Temel” abonelik katmanını kaldırdı ve temmuz ayının başlarında şirket İngiltere ve Kanada'daki müşterilerini yeni bir plana geçmeleri gerektiği konusunda uyarmaya başladı.

ABD'de Temel planın fiyatı aylık 9,99 dolardı, ancak en ucuz reklamsız Netflix planı artık aylık 15,49 dolar olarak fiyatlandırılıyor. Netflix, halihazırda Temel planda olan müşterilerin bu planı kullanmaya devam etmesine izin veriyordu, ancak bu aşamalı olarak kaldırılıyor. Reklam katmanı üyeliklerinin ilk çeyrekten 2024'ün ikinci çeyreğine kadar yüzde 34 arttığı da paylaşılanlar arasında.

Tüm bunların yanı sıra Netflix, bir önceki yıla göre gelirlerinde yüzde 17'lik bir büyüme kaydetti ve 2024 yılı genelindeki büyümenin yüzde 14 ila 15 arasında olmasını bekliyor. Netflix, 2025 ve sonrasında reklam üyeliklerinin artmasını ve reklam gelirlerinin işine daha anlamlı bir katkı sağlamasını bekliyor.

Platform ülkemizde ise son dönemde yapılan zamla gündeme geldi. Yeni zam ile birlikte Netflix Türkiye'nin en uygun abonelik seçeneğinin aylık ücreti 149,99 TL olurken; en pahalı seçenek de 300 TL oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.