Yapay zeka araştırmacısı Fei-Fei Li tarafından kurulan World Labs, 100 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka teknolojisine güç veren en önemli isimlerden biri diyebileceğimiz Fei-Fei Li'nin hayata geçirdiği World Labs, yaklaşık 100 milyon dolar yatırım aldı. 
Yapay zeka araştırmacısı Fei-Fei Li tarafından kurulan World Labs, 100 milyon dolar yatırım aldı

Dünya çapında yapay zeka teknolojisine güç veren en önemli isimlerden biri diyebileceğimiz Fei-Fei Li'nin hayata geçirdiği World Labs, yaklaşık 100 milyon dolar yatırım aldı. 

Yatırım, ilk olarak Financial Times tarafından açıklandı. Gazetenin kaynaklarına göre World Labs, en sonuncusu şirkete 1 milyar dolardan fazla değer biçen iki turda yatırım aldı. World Labs'in yatırımcıları arasında Andreessen Horowitz ve Li'nin bilimsel ortağı olduğu Toronto merkezli bir girişim fonu olan Radical Ventures'ın da bulunduğu belirtildi.

Li'nin, World Labs'i nisan ayında, Human-Centered AI Institute'ün eş direktörü olduğu Stanford Üniversitesi'nden kısmi izinli olduğu sırada kurduğu bildirildi. Li, bundan önce ise beş yıl boyunca SAIL olarak bilinen bir başka Stanford makine öğrenimi laboratuvarını yönetti.

Fei-Fei Li, 2006 yılında, daha sonraki birçok makine öğrenimi ilerlemesinin temelini atan çığır açan bir yapay zeka eğitim veri seti olan ImageNet'i yarattı. Söz konusu veri kümesi, tasvir ettikleri nesneleri tanımlayan ek açıklamalara sahip milyonlarca görüntü içeriyor. Araştırmacılar ImageNet'i, modern yapay zeka modellerinin önemli bir öncülü olarak görülen erken dönem bir bilgisayarla görme algoritması olan AlexNet de dahil olmak üzere çok sayıda makine öğrenimi projesinin temeli olarak kullandı.

World Labs'in ise uzamsal zeka olarak adlandırılan bir model geliştirdiği bildiriliyor. Modelin nesnelerin boyutlarını, nerede olduklarını ve ne yaptıklarını anlama yeteneğine sahip olacağı da paylaşılan bilgiler arasında. World Labs'in geliştirmekte olduğu yapay zekanın aynı zamanda bir LLM mi olduğu yoksa farklı bir mimari mi kullandığı ise şu an için belirsiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.