Microsoft, Canva rakibi Designer'ın iOS ve Android uygulamalarını yayınladı

Canva'ya benzerliğiyle dikkat çeken Designer uygulaması, önizlemeden çıkarak iOS ve Android kullanıcılarıyla buluşuyor.
Microsoft, Canva rakibi Designer'ın iOS ve Android uygulamalarını yayınladı

Microsoft'un üretken yapay zeka destekli tasarım aracı Designer'ı sizlere daha önce tanıtmıştık. Canva'ya benzerliğiyle dikkat çeken Designer uygulaması, önizlemeden çıkarak iOS ve Android kullanıcılarıyla buluşuyor. Sosyal medya içerikleri, sunumlar ve görseller oluşturmanızı sağlayan Designer, yapay zeka tarafından desteklenen arka planlar ve metin geçişleriyle birlikte animasyonlu görseller de oluşturuyor. 

Yaklaşık bir yıldır önizleme aşamasında olan Designer, ilk olarak web sürümü ve Microsoft Edge aracılığıyla kullanıcıların ilgisine sunulmuştu. Bundan sonra kişisel Microsoft hesabı olan tüm kullanıcılar, aracın Windows, iOS ve Android sürümlerini ücretsiz olarak kullanabilecek. Özellikle hareket halindeyken, tasarım üretmek durumunda kalanlar Designer'ın mobil uygulamasını tercih edebilir. 

Designer'ın öne çıkan özellikleri

Microsoft Designer ile metin istemleri aracılığıyla görüntü oluşturmanız mümkün. Öte yandan davetiyeler, sosyal medya gönderileri, simgeler ve duvar kağıtları oluşturmak için şablonlardan faydalanmanız gerekmekte. Designer ayrıca uygulamanın mobil versiyonunda bir avatar üreticisi de sunuyor. 

Designer'ı kullanarak yapay zeka ile görüntüleri düzenleyebileceğinizi belirtelim. Böylece mevcut görüntüleri yeniden şekillendirebilirsiniz.

Designer'ın sunduğu özellikler arasında arka planları düzenleme ve kaldırma, görüntülerden kişi veya nesneleri kaldırma ve görüntülere metin ve marka ekleme yer alıyor. 

Copilot destekli Designer

Designer, Copilot aracılığıyla Word ve PowerPoint gibi uygulamalarda da kullanılabiliyor. Copilot Pro aboneleri doğrudan Word ve PowerPoint içinde görüntüler ve tasarımlar oluşturabiliyor. Buna ek olarak Microsoft'un yakında Word belgeleri için yeni bir afiş görüntüsü oluşturucu eklemesi bekleniyor. 

Windows Insider programının üyeleri, Windows 11'de Fotoğraflar uygulaması içindeki Designer'a erişebilecek. Bu bağlamda nesneleri silme, arka planları kaldırma, otomatik kırpma ve filtreler gibi özelliklerin tümünün doğrudan Fotoğraflar'da kullanılabileceğini belirtelim. Kullanıcılar, Designer'dan ücretsiz günlük 15 destek alabilecek. Copilot Pro aboneliğine geçenler ise günde 100 destek alma imkanına sahip olacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.