Meta, mental sağlık çalışmaları için Instagram verilerinin kullanılmasına izin veriyor

Meta, sosyal medyanın genç kullanıcılara psikolojik olarak zarar verip vermediğini belirlemek için bir grup araştırmacının Instagram'ın bazı verilerini incelemesine izin veriyor.
Meta, mental sağlık çalışmaları için Instagram verilerinin kullanılmasına izin veriyor

Meta, sosyal medyanın genç kullanıcılara psikolojik olarak zarar verip vermediğini belirlemek için bir grup araştırmacının Instagram'ın bazı verilerini incelemesine izin veriyor. Bu kapsamda Center for Open Science'ın sosyal medyanın gençlerin ruh sağlığını nasıl etkilediği konusunda bağımsız çalışmalar üretmek için Meta ile yeni bir ortak pilot program başlattığını bildirildi.

"Instagram Data Access Pilot for Well-Being Research" programı, gençler ve genç yetişkinler arasında Instagram kullanımının potansiyel olumlu veya olumsuz ilişkilerini belirlemek için altı aya kadar Instagram verilerini kullanarak bağımsız akademik araştırmalar yürütecek.

Programın web sitesine göre, çalışma aynı zamanda dünya genelindeki büyük popülasyonların olumlu ve olumsuz farklılıklarını ve Instagram ile sosyal veya duygusal sağlık arasındaki istatistiksel ilişkilerin nedenlerini de inceleyecek.

Araştırmacıların erişebileceği veriler arasında bir Instagram kullanıcısının takipçileri ve takip ettikleri hesaplar, hesap ayarları ve fotoğraf paylaşım hizmetinde geçirdikleri süre yer alıyor. Araştırmacılar kullanıcıların demografik bilgilerine ya da paylaşımlarının ve yorumlarının içeriğine ise erişemeyecek. Veriler, ABD ve İngiltere dahil 24 ülkede bulunan hesaplardan elde edilecek.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve New York Üniversitesi ile Stanford'dan araştırmacılar tarafından yürütülen diğer bilimsel çalışmalar, sosyal medya kullanımı ile kişinin ruh sağlığı durumu arasında paralel bağlantılar bulmuştu. Bu bağlantı, geçtiğimiz yıl Facebook'ta Protect and Care'in eski mühendislik direktörü olan Arturo Béjar'ın Senato Yargı alt komitesi önünde verdiği ifadede, şirketi ve CEO'su Mark Zuckerberg'i ürünlerinin gençler üzerinde yaratabileceği tehlikeler konusunda e-posta yoluyla uyardığını söylemesiyle daha fazla farkındalık kazanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.