Fintech girişimi wamo, 5 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turuna katılanlar arasında Logo Ventures, Finberg ve Re-Pie yer aldı.
Fintech girişimi wamo, 5 milyon dolar yatırım aldı

Fintech girişimi wamo'nun Finberg ve Re-Pie'dan 1,5 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. wamo, çıktığı yeni yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turuna katılanlar arasında Logo Ventures, Finberg ve Re-Pie yer aldı. Wamo'nun toplam yatırım miktarı 11.8 milyon dolara ulaştı. 

Şirket, yatırımı İngiltere ve Avrupa Birliği genelinde ekibini genişletmek için kullanacak. Şu anda operasyonlarını yaklaşık 50 çalışanı ile yürüten şirket, yıl sonuna kadar çalışan sayısını 65'e çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca Wamo, bu yeni yatırım ile kilit pazarlardaki yerel uzmanlığını derinleştirmeyi de amaçlıyor. 

KOBİ dijital işletme hesabı sağlayıcısı wamo, 2018'de kuruldu. KOBİ'lerin işlerini büyütmelerine yardımcı olmayı hedefleyen girişim, ürünleri aracılığıyla, bir işletme hesabına ve bir ortaklar ağına kolay erişim sağlıyor. Pazar yeri wamo Connect ise işletmelere muhasebe hizmetlerine ve pazarlama ajanslarına erişim sağlıyor ve ayrıca işletmelerin diğer işletmeler için kendi büyüme araçlarını sunmalarına izin veriyor. Şirket, CEO ve Kurucu Yankı Önen tarafından yönetiliyor. Yıldan yıla yüzde 300 gelir artışı yakalayan wamo, 2021'deki kuruluşundan bu yana 2,5 milyar euronun üzerinde işleme ev sahipliği yaptı. 

Logo Ventures Yönetici Ortağı Merve Zabcı yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada Yankı Önen ile ilk olarak 2021 yılında tanıştıklarını ve wamo'nun yıllar içindeki ilerlemesini yakından takip ettiklerini dile getirdi. Ekibi desteklemekten heyecan duyduklarını ifade eden Zabcı, wamo'nun KOBİ'lerin ihtiyaçlarını derinlemesine anladığını ve müşterileri için değer yaratmaya devam ettiğini vurguladı. 

Avrupa çapında büyümesini hızlandırmayı amaçlayan şirket, FIN-FSA'dan (Finlandiya Mali Denetim Otoritesi) AB Elektronik Para Kurumu (EMI) lisansı aldığını da duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.